Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обвинен в изнудване. Той

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обвинен в изнудване. Той
Коментари Харесай

Тръмп притискал Зеленски да разследва сина на Джо Байдън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп бе упрекнат в изнудване. Той е изискал от украинския си сътрудник Володимир Зеленски да стартира следствие против сина на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, заяви Асошиейтед прес, като се базира на неназован източник.

Джо Байдън е един от евентуалните противници на Тръмп на идващите президентски избори. Демократите в Конгреса осъдиха това, което съгласно тях е очевиден опит да бъде уязвен политически противник.

Според източника казусът е почнал с телефонен диалог сред Тръмп и Зеленски на 25 юли, в който американският президент е изискал да бъде разследвана активността на сина на Байдън Хънтър, който работи за украинска газова компания.

За диалога американското разузнаване е било известено от осведомител, самоличността на който остава незнайна. На 9 септември три комисии в Камарата на представителите на американския Конгрес обявиха, че ще проверяват изказвания за напън от страна на президента Тръмп, неговия юрист Руди Джулиани и други върху държавното управление на Украйна да спомага на акцията за преизбиране на Тръмп.

Комисиите в Конгреса изследват дали Джулиани е пътувал до Украйна, с цел да окаже напън за следствие на активността на сина на Байдън. В изявление за Си Ен Ен в четвъртък Джулиани призна, че е изискал от Украйна да се поинтересува от Байдън-младши, само че съобщи, че го е направил по своя самодейност и е уведомил президента след това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР