Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува в профила си в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува в профила си в
Коментари Харесай

Тръмп потвърди по невнимание, че Русия е помогнала за избирането му

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нападна в профила си в " Туитър " следствието за намесата на Русия на специфичния прокурор Робърт Мюлър и призна за пръв път, че Русия " ми оказа помощ да бъда определен ", като в същото време отхвърля каквото и да е свое присъединяване в това.

Тръмп написа следното: " Русия, Русия, Русия! Това е всичко, което чувахте при започване на тази машинация за лов на вещици... А в този момент Русия изчезна, тъй като нямам нищо общо с Русия в подпомагането от нейна страна да бъда определен . Това беше закононарушение, което не съществуваше. Така че в този момент демократите и техният сътрудник, лъжливите медии, настояват, че той се е борил против това измислено закононарушение, което не съществуваше, и той не би трябвало да отвръща, би трябвало просто да се отпусне и да го одобри. Може ли това да бъде възпрепятстване на правораздаването? Не, Мюлър също не откри възпрепятстване. Тормоз против президента! "

The Greatest Presidential Harassment in history. After spending $40,000,000 over two dark years, with unlimited access, people, resources and cooperation, highly conflicted Robert Mueller would have brought charges, if he had ANYTHING, but there were no charges to bring!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 30, 2019
Тръмп от дълго време твърди, че успеха му в президентските избори през 2016 година, която той постоянно дефинира като една от най-великите за всички времена, по никакъв метод не е била подкрепена от руснаците. Тръмп неведнъж неправилно е твърдял, че неговата победа в Избирателната гилдия с 306 точки е била най-голямата след тази на Роналд Рейгън, макар че неговият предходник Барак Обама завоюва през 2012 година с 332 точки.

Съветникът на Белия дом Келиан Конуей постоянно акцентира, че изказванието, че Русия е помогнала на Тръмп да завоюва, е засегнатост . " Идеята, че който и да е от нас, и аз като управител на предизборния щаб, ще лъже, краде, мами, икономисва старания, беседва с руснаците, беше засегнатост през цялото време ", разяснява предишния месец Конуей, разговаряйки с публицисти.

Russia, Russia, Russia! That’s all you heard at the beginning of this Witch Hunt Hoax...And now Russia has disappeared because I had nothing to do with Russia helping me to get elected. It was a crime that didn’t exist. So now the Dems and their partner, the Fake News Media,.....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 30, 2019
Мюлър сподели, че повдигането на обвиняване против Тръмп за осъществено закононарушение " не е вид " поради федералните закони, само че той употребява първия си обществен коментар по отношение на следствието за интервенция на Русия, с цел да подчертае, че не оправдава президента .

" Ако имахме убеденост, че президентът явно не е направил закононарушение, щяхме да го кажем по този метод ", акцентира Мюлър.
 Разследването не оправдава Тръмп, разгласи Мълър и подаде оставка Обновена
Разследването не оправдава Тръмп, разгласи Мълър и подаде оставка

Това е първото изказване на Мълър, откогато беше назначен на поста през май 2017 година

Коментарите на специфичния прокурор са очебийно опровергаване на повтарящите се изказвания на Тръмп, че той е бил оневинен и че двугодишното следствие е просто " лов на вещици ". Думите на Мюлър също по този начин бяха несъгласие на рецензиите, в това число от страна на основния прокурор Уилям Бар, че Мюлър е трябвало да откри дали президентът нелегално се е опитал да попречи на следствието, като е подхванал дейности като уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми.

....say he fought back against this phony crime that didn’t exist, this horrendous false accusation, and he shouldn’t fight back, he should just sit back and take it. Could this be Obstruction? No, Mueller didn’t find Obstruction either. Presidential Harassment!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 30, 2019
Мюлър даде да се разбере, че неговият екип в никакъв случай не е обмислял да повдига обвиняване на Тръмп, тъй като Министерството на правораздаването не разрешава наказателното гонене на настоящ президент .

" Затова повдигането на обвиняване против президента за осъществяването на закононарушение не е вид, който бихме могли да обмисляме ", посочи Мюлър по време на изявлението си през вчерашния ден.

Той сподели, че счита, че сходно деяние би било противоконституционно.

Мюлър не употребява думата " импийчмънт ", само че съобщи, че е работа на Конгреса, а не на системата на наказателното правораздаване, да държи президента виновен за всяко нарушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР