Президентът на САЩ Джоузеф Байдън продължава да прави изявления, че

...
Президентът на САЩ Джоузеф Байдън продължава да прави изявления, че
Коментари Харесай

New York Times: Специалните части на САЩ и НАТО работят тайно в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън продължава да прави изказвания, че не възнамерява да изпраща войски в Украйна. Въпреки това, Централно разузнавателно управление на САЩ, както и силите за специфични интервенции на Съединени американски щати и НАТО, не престават да работят скрито в зоната на военните дейности. За това написа New York Times, базирайки се на свои източници в Европа и Съединени американски щати.

Агентите на Централно разузнавателно управление на САЩ работят главно в Киев. Те доставят разследваща информация на въоръжените сили на Украйна, написа вестникът. В същото време се отбелязва, че преди началото на СВО, на територията на Украйна са работили десетки специфични елементи от страни от НАТО, в това число от Англия, Франция, Канада и Литва.

Както съобщи министъра на армията на Съединени американски щати Кристин Уормут, активността на американските специфични елементи е ориентирана към подкрепяне на украинците да координират придвижването на доставките на разнообразни типове оръжия, както и да събират разследващи данни по отношение на вероятните закани за тези конвои.

Координационната група, основана по модел на употребяваните в Афганистан, е част от мрежа от кафези за съгласуваност на разузнаването, ръководена от Пентагона за оказване на помощ на въоръжените сили, написа NYT.

Пак по информация от източника на изданието, група от Военновъздушни сили и Националната армия на Съединени американски щати, наречена " Сив вълк ", образова и механически екипира украински водачи в авиобазата Рамщайн в Германия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР