Президентът на САЩ Джо Байдънобяви визвънредноизявлениеотБелия домикономическисанкцииирестрикциивърху износа къмРусия."Путин избра

...
Президентът на САЩ Джо Байдънобяви визвънредноизявлениеотБелия домикономическисанкцииирестрикциивърху износа къмРусия."Путин избра
Коментари Харесай

Байдън: Путин избра войната, той и Русия ще понесат последиците

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в изключително изказване от Белия дом стопански наказания и рестрикции върху износа към Русия .

"Путин избра пътя на тази война в Украйна и той, и Русия ще понесат последствията на новите наказания ", съобщи президентът. Президентът добави, че Русия е подхванала с нищо непредизвикано нахлуване против Украйна и че работи значително, както Съединени американски щати са го планували. Той дефинира „ дейностите на Русия в Украйна като чиста експанзия “.

Президентът акцентира, че Путин ще се трансформира в парий на интернационалната сцена след решението си да нападна Украйна. Той добави, че не планува да приказва с съветския държавен глава, само че добави, че опцията за санкциониране на Путин е също на масата на полемиките, предава Dariknews.bg.

Президентът разгласи също по този начин разполагане на спомагателни военни от Съединени американски щати в Германия. Той сподели, че Съединени американски щати ще пазят и най-малкото парченце от територията на НАТО, само че няма да изпратят военни в Украйна.

"Нашите въоръжени сили не отиват в Европа, с цел да се борят в Украйна, а с цел да пазят нашите съдружници от НАТО и да успокоят тези съдружници на Изток ", съобщи той.

Байдън сподели, че Съединени американски щати ще лимитират способността на Русия да прави бизнес в долари и йени и че четири спомагателни съветски банки ще бъдат глобени, измежду които и ВТБ.

„ Санкционирани ще са и олигарси и високотехнологичният бранш . Налага се и надзор на експорта към Русия. Всичко това ще има тежка цена на съветската стопанска система по едно и също време и неотложно “, добави той. Санкционираните банки имат активи в размер на 1 трилион $.

Но Байдън се въздържа да наложи някои от най-тежките санкии, включително и изключване на Русия от системата за разплащане СУИФТ.

Байдън предвижда, че идващите седмици и месеци ще бъдат тежки за украинците. Той предизвести Русия, че в случай че тя продължи с хакерските атаки, то Съединени американски щати ще отвърнат на това.

Президентът сподели, че работи за гарантиране на международните енергийни доставки. Той прикани петролните и газовите компании да не експлоатират рецесията в Украйна и да усилват цените.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР