Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън призова израелския премиер Нетаняху да защити цивилните в Рафах

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в нощес сподели на израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, че Израел не би трябвало да стартира военна интервенция в град Рафах, без да обезпечи сигурността на към 1 милион души, които са се подслонили там, съобщи Белият дом, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1534
Байдън и Нетаняху са разговаряли в продължение на към 45 минути, дни откакто водачът на Съединени американски щати съобщи, че военният отговор на Израел в линията Газа е бил " несъразмерен " и изрази сериозна угриженост по отношение на увеличението на броя на жертвите измежду цивилното население в палестинския анклав.

Разговорът е бил концентриран главно върху продължаващите старания за обезпечаване на освобождението на останалите 132 заложници, държани от ислямистката формация " Хамас " в Газа, заяви пред кореспонденти почитан чиновник на администрацията, като означи, че през последните седмици е бил реализиран " действителен прогрес ".

Въпреки че към момента има някои " обилни " пропуски за превъзмогване, договорката е " съвсем реализирана " сподели още служителят и добави, че Байдън е подчертал, че е належащо този прогрес да бъде употребен, " с цел да се обезпечи освобождението на всички заложници допустимо най-скоро ".

Байдън също по този начин е подчертал мнението си, че " военна интервенция в Рафах просто не може да се организира без благонадежден и осъществим проект за обезпечаване на сигурността и поддръжка за множеството от 1 милион души, които в този момент са се подслонили там ", съобщи служителят, като добави, че хората просто нямат " къде да отидат. "

Острите предизвестия на Байдън против военна интервенция в град Рафах, който е ситуиран в южната част на Газа на границата с Египет, идват на фона на предизвестията на филантропичните организации за помощ, които настояват, че сходна интервенция може да докара до доста повече жертви, както и на опасенията, че тя би могла да провали напъните за освобождение на заложници, показва Ройтерс.

Управляваната от " Хамас " телевизия " Акса " нощес цитира почитан водач от групировката, който е декларирал, че израелска сухопътна атака в Рафах ще " взриви " договарянията за замяна на заложници. 

Канцеларията на Нетаняху съобщи, че е наредила на военните да разработят проект за евакуация на Рафах и за заличаване на четири батальона на " Хамас ", които съгласно нея са ситуирани там.

Междувременно палестинският президент Махмуд Абас нощес дойде в Доха за диалози за обезпечаване на преустановяване на огъня в Газа с емира на Катар, чиято страна е в центъра на напъните за ходатайство и е хазаин на политическите водачи на групировката " Хамас ".

Палестинската осведомителна организация УАФА заяви, че Абас ще се срещне с емира шейх Тамим бин Хамад Ал Тани през днешния ден, само че не посочи дали той ще се срещне и с водачите на " Хамас ". Групировката от дълго време е в несъгласие с Абас и неговата основана на Западния бряг формация " Фатах ", добавя Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР