Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън беше домакин на прием по повод еврейския празник Ханука

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в беше хазаин на банкет във връзка еврейския празник Ханука. Приемът се състоя в Източната зала на Белия дом, съобщи Асошиейтед прес. Там бяха поканени близо 800 посетители. Пред тях Байдън даде обещание, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Израел във войната му с " Хамас " и в същото време съобщи, че " повишаването на антисемитизма по света е непоносимо ".

Сред гостите бяха оживели от Холокоста, водачът на болшинството в Сената на Конгреса Чък Шумър, членове на Конгреса. Присъстваха и водачи на еврейската общественост и брачният партньор на вицепрезидентката Камала Харис - Дъг Емхоф, който беше измежду тези, които възпламениха менора.

Равинът Анджела Бухдал от Централната синагога в Ню Йорк управлява церемонията по запалването на менора и съобщи на Байдън: " Вие сте корав покровител на правото на Израел да се пази. Вие сте благонадежден и същински другар на еврейския народ ". 

Президентът Байдън пък съобщи на гостите, че " Не е нужно да си евреин, с цел да си ционист ". Той сподели, че въпреки не постоянно да е бил склонен с водачите и държавната политика на Израел, " в случай че нямаше Израел, нямаше да има евреин в света, който да е в сигурност ". 

" Продължаваме да предоставяме военна помощ, до момента в който не се отърват от " Хамас ", само че би трябвало да сме деликатни ", сподели Байдън  относно поддръжката на Съединени американски щати за войната. Той добави: " Целият свят, публичното мнение може да се промени за една нощ. Не можем да позволим това да се случи ".

Байдън загатна и държаните от " Хамас " заложници, за чието освобождение американските управляващи работят от месеци: " Няма да спрем, до момента в който не върнем всеки един от тях вкъщи ", увери той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР