Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън очерта контурите на дипломацията на САЩ за години напред

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в избра за първото си посещаване в основно американско ведомство не Пентагона, не Централно разузнавателно управление на САЩ, а Държавния департамент. Това открои още веднъж предизборното му заричане "да върне Америка отпред на световната маса " точно посредством дипломацията, написа "Комерсант ".

Байдън произнесе в Държавния департамент необятна програмна тирада и очерта контурите на външната политика на Съединени американски щати за години напред. Той даде съответни избрания на "днешните и утрешните рецесии ", показва вестникът.

Продължаването на руско-американския стратегически контракт Нов СТАРТ демонстрира, че Съединени американски щати са подготвени да поддържат връзка и с съперниците си, съобщи Байдън. По-рано прессекретарят на Белия дом Джен Саки сподели, че президентът счита освен да разисква с Русия сферите на съдействие, само че директно да визира и несъгласията, отбелязва "Взгляд ".
Руският щемпел помества фрагменти от словото на американския водач, като акцентира по-специално уверението му, че ще схване по-твърд метод по отношение на Русия от своя предходник Доналд Тръмп.

Байдън акцентира, че Съединени американски щати се сблъскват с решимостта на Русия да подронва американското водачество и с растящите упоритости на Пекин да съперничи с Вашингтон; също така прикани съветските управляващи неотложно да освободят опозиционера Алексей Навални, написа "Известия ". Предния ден в Конгреса на Съединени американски щати бе импортиран законопроект за наказания против Русия поради обстановката към Навални, хвърлен в пандиза тези дни. А през вчерашния ден съветската дипломация съобщи, че Москва счита да организира с Вашингтон "сериозен диалог " във връзка реакцията на Съединени американски щати след неразрешените митинги в Русия, припомня изданието по отношение на демонстрациите в отбрана на Навални.

Мерките, предлагани в новия американски план, са разнообразни от нормалните санкционни принадлежности, твърди депутатката от Държавната дума Елена Панина, представена от "РИА Новости ". Тя вижда в плана въведения " към нападателни дейности против Русия, които заплашват националната сигурност на страната. "В лицето на Навални Вашингтон пусна в Русия "черен котарак ", написа организация РЕГНУМ - намек, че Съединени американски щати желаят трайно да се настанят в Русия. "Щатите разчитат да трансфорат опозиционера в "троянски кон " и доста деликатно наблюдават "вътрешнополитическия фронт " във федерацията - не толкоз митингите, колкото разположението на силите в елитите ", се споделя в материала.

"Връщането на Навални от Германия в Русия е част от новата тактика на Съединени американски щати по съветското направление. Вашингтон знае, че зад Навални стоят някои от "кулите на Кремъл ". Според американските стратези усилването на тези групировки в съветската власт директно се отразява на съдбоносните й решения, засягащи сигурността ", разяснява РЕГНУМ.

Претенции на Съединени американски щати към Русия изреди през вчерашния ден пред публицисти съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан, написа "Лента ". По думите му Съединени американски щати ще търсят от Русия отговорност за "намеса в американската народна власт и отравяне на жители с химически оръжия на европейска територия ", за редица хакерски атаки и "много други неща ". Щатите "ефективно ще противодействат " на Русия в границите на новата политика на Байдън, добави Съливан.

"Какви може да бъдат глобите на Съединени американски щати против Русия поради Навални ", разсъждава "Комсомолская истина ".

Според вестника Вашингтон се е отказал от битката против газопровода "Северен поток-2 " - планът е съвсем сбъднат и Щатите нямат нищо срещу да създадат поклон към Германия. Затова пък Съединени американски щати може би ще се опитат да осуетят "Турски поток ", ще засилят натиска върху Европейски Съюз за разширение на европейските антируски рестрикции, ще глобяват персонално съветски висши чиновници и олигарси, ще вършат опити да блокират интернет връзки във щета на Русия и да основават спънки за идване на задгранични вложители във федерацията. "Всяка от тези ограничения ще утежни живота на хората в Русия ", предизвестява всекидневникът.

"Ако Съединени американски щати наложат на Русия наказания поради Навални, Москва може да вземе ответни ограничения. Решението остава за съветското външно министерство ", декларира сенаторът Владимир Джабаров, представен в онлайн изданието "Вести ".

"Москва би трябвало да сложи ултиматум, отправяйки сигнал, че на другия ден след приемането на нов санкционен пакет съветският парламент ще признае самопровъзгласилите се републики в Донбас ", декларира политологът Олег Матвейчев пред "Свободная преса ". Според него по-късно "цялата украинска дипломация ще се втурне във Вашингтон и Европейски Съюз, умолявайки на колене да не се вкарват никакви наказания против Русия ", тъй като признае ли Кремъл отцепническите украински райони, подписа ли с тях контракт за другарство и взаимопомощ, Москва ще може публично да прати там войски и да построи военни бази. "Ако пък Западът продължи със глобите, може да приемем републиките в състава на Русия ", добавя аналитикът.

"Вашингтонският Институт за интернационалните финанси обърна внимание на съветските митинги и съобщи, че вътрешните закани в "крепостта Русия " нарастват ", написа "Независимая газета ".
"Според аналитиците тези закани идват от нуждата Москва да противодейства на антируските наказания - да натрупа запаси и да основава финансови буфери, като орязва разноските за настоящо развиване и изостря с това социално-икономическите си проблеми ", отбелязва вестникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР