Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че НАТО

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че НАТО
Коментари Харесай

Байдън: НАТО ще се подготви за по-опасна среда

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в четвъртък, че НАТО ще бъде подготвен да посрещне всевъзможни бъдещи провокации в новия и по-застрашаваща среда за сигурността , оповестяват СиЕнЕн и " Индипендънт ".

" Ще приемем обновена стратегическа идея , с цел да подсигуряваме, че НАТО е подготвен да посрещне всяко предизвикателство в новата и по-опасна среда за сигурност ", сподели Байдън в изказване.

По-рано държавното управление на Съединени американски щати наложи нов кръг от наказания против Русия, до момента в който страните-членки на НАТО излязоха с изказване, в което приканиха Русия да приложи неотложно преустановяване на огъня в Украйна и да се включи в " надеждни договаряния ".
 Съединени американски щати приготвят проекти при положение, че Русия употребява нуклеарни оръжия
Съединени американски щати приготвят проекти при положение, че Русия употребява нуклеарни оръжия

НАТО би трябвало да сложи " предел за реакция "

Белият дом загатна, че президентът Джо Байдън може да посети границата на Украйна като част от четиридневното си пътешестване. Прессекретарят Карин Жан-Пиер направи забележки на борда на Air Force One. Репортер попита дали той ще посети границата на Украйна или ще се срещне с бежанци .

" Ясно е, че ще дадем повече насоки за това по какъв начин ще наподобява петъкът. Но от съображения за сигурност да не навлизаме в детайлности ".

Байдън сподели в изказване, че НАТО остава мощен и обединен и даде обещание продължителна поддръжка за Украйна след срещата на върха на НАТО в четвъртък в Брюксел.

" Лидерите на НАТО се срещнаха през днешния ден един месец след непредизвиканото и безпричинно навлизане на Русия в Украйна, с цел да потвърдят нашата мощна поддръжка за украинския народ, нашата решителност да държим Русия виновна за нейната брутална война и нашия ангажимент за подсилване на Алианса на НАТО ", сподели Байдън.

Байдън означи, че водачите са съумели да чуят украинския президент Володимир Зеленски посредством видеоконферентна връзка и съобщи в изказването, че НАТО и Съединените щати " ще продължат да поддържат него и неговото държавно управление със обилни и възходящи количества помощ за сигурност за битка с съветската експанзия и да отстояват правото си на самоотбрана. "
 Съединени американски щати глобяват над 300 съветски депутати и олигарси
Съединени американски щати глобяват над 300 съветски депутати и олигарси

Байдън: Те персонално печелят от политиката на Кремъл и би трябвало да споделят и болката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР