Президентът на САЩ Джо Байдън заяви при посещение в Пентагона,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви при посещение в Пентагона,
Коментари Харесай

Байдън заяви, че никога няма да се поколебае да използва сила, ако това се налага

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи при посещаване в Пентагона, че в никакъв случай няма да се поколебае да употребява мощ, в случай че това се постанова, с цел да бъде възпряна експанзия, съобщи Ройтерс.

В късата си тирада американският държавен глава добави, че в никакъв случай няма да вземе с лека ръка решение за приложимост на военна мощ.

" Основната и неотменна задача на министерството на защитата (на САЩ) е това да възпира експанзията от страна на нашите врагове и, в случай че е нужно, да води бойни дейности и да побеждава във войни, с цел да бъде Америка в сигурност, въпреки че аз считам, че силата би трябвало да бъде последна мярка, а не първа ", сподели американският водач.

Байдън акцентира, че като висш главнокомандващ " в никакъв случай няма да се поколебае да употребява мощ за отбрана на жизненоважни ползи на американския народ и съдружници по целия свят, когато това е нобходимо ".

" Знам какво е да си висш главнокомандващ. Това е невероятна отговорност, към която в никакъв случай няма да се отнеса лековато. Ще работя с министъра на защитата (на Съединени американски щати Лойд) Остин, с водачите по целия свят за това отговорно да сложим завършек на войните, които се проточиха прекомерно дълго, като в същото време продължим да вършим по този начин, че терористичните закани да не могат да основават риск за сигурността на американците ", добави Байдън в наличието на вицепрезидента Камала Харис и Остин. В Пентагона тримата се срещнаха с висшето управление на ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР