Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че засега Китай не

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че засега Китай не
Коментари Харесай

Байдън: Китай не оказва военна помощ на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че към този момент Китай не оказва военна помощ на Русия в спора в Украйна, само че това може да се промени, оповестиха организациите.

" През последните три месеца слушам, че Китай има намерение да даде доста количество оръжие на Русия ", сподели Байдън на конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо. " Това, че към момента не е, не значи, че няма да го направи; само че въпреки всичко към този момент не го прави. "

Помолен да разяснява визитата в съветската столица на китайския президент Си Цзинпин, Байдън съобщи, че смисъла на руско-китайското съдействие се преувеличава.

Стопанинът на Белия дом добави, че показателно за това е да вземем за пример, че Вашингтон непрекъснато уголемява съюзите си, а Русия и Китай не. " Ние доста разширихме нашите съюзи, само че не съм забелязал Русия и Китай или който и да било различен по света да е съумял да направи нещо сходно ", сподели Байдън. Като образец той даде присъединяване на Вашингтон в обединявания като НАТО, Г-7, КУАД (Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония), Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), както и двустранните съюзи със страни като Япония и Южна Корея.

Байдън изрази мнение, че Пекин не може да предложи нищо значително на Москва, само че въпреки всичко акцентира, че по никакъв метод не подценява Русия и Китай и гледа съществено на дейностите им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР