Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че в телефонен разговор

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че в телефонен разговор
Коментари Харесай

Байдън към Путин за новите американски санкции срещу Русия: Можеше и повече

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че в телефонен диалог е споделил на съветския водач Владимир Путин, че е решил да не прекалява със глобите, съобщи БГНЕС.
" Ясно дадох на президента Путин да разбере, че можем да продължим със глобите, само че взех решение да не го върша, взех решение да работя съразмерно. Съединени американски щати не имат намерение да стартират нов цикъл на ескалация и спорове с Русия. Искаме постоянни и предвидими връзки ", сподели Байдън, говорейки на конференция в Белия дом.
 Слуховете, че Съединени американски щати ще наложат нови наказания против Русия, се ускоряват Слуховете, че Съединени американски щати ще наложат нови наказания против Русия, се ускоряват
Съединени американски щати имат намерение да наложат наказания против Русия във връзка със подозрения, че Руската федерация стои зад хакерската офанзива на софтуера Sol...
" Ако Русия продължи да се намесва в нашата народна власт, аз съм подготвен да отговоря... Но през дългата ни история на съревнование, нашите страни са намирали способи да понижат напрежението, тъй че да не излиза отвън надзор. Има и области, в които Съединени американски щати и Русия могат работят дружно ”, сподели Байдън.
Байдън акцентира, откакто разгласи новите наказания против Русия, че и за двете страни " в този момент е моментът за деескалация на напрежението ". Американският президент сподели също, че за него и Путин е значимо да се срещнат персонално, като съобщи, че двете страни могат да " стартират стратегически разговор за непоклатимост " по разнообразни световни въпроси.
Съединени американски щати разшириха глобите против Русия по обвинявания в електорална интервенция и кибер хакерство, а Москва отхвърли обвиняванията и разяснява, че новите ограничавания са " неприятелски акт ". Наложени са наказания против избрани физически и юридически лица - 32-ма съветски жители и 6 съветски компании. За личност нон грата са оповестени 10 съветски дипломати, до момента работещи в Съединени американски щати. Освен това, има възбрана за американски компании да вземат участие в пазаруване на съветски държавни облигации, което мигновено докара до спад на цената на рублата, невъобразим от декември, 2020 година. Към момента на написване на материала, 1 рубла се разменя за 0,013 американски $.
Основната причина за новите наказания
 Съединени американски щати се готвят да решат за нови наказания против Русия Съединени американски щати се готвят да решат за нови наказания против Русия
Администрацията на американския президент Джо Байдън приключи обзор на дейностите, приписвани на Русия, които съгласно Вашингтон са враж...
" Кибератаката против софтуера на американската компания SolarWinds изложи на риск 16 000 компютърни системи по целия свят, което направи допустимо тяхното деактивиране ", съобщи на постоянен брифинг прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, давайки обяснения за новите американски наказания против Русия.
Говорителят на американския президент беше помолена да изясни какво е основанието да бъдат определени съответни софтуерни компании от Руската федерация, против които са наложени наказания в четвъртък. " Разбира се, хората, които са работили за тези компании, които са били включени в листата, са взели участие директно в хакерски действия и заради тази причина ги добавихме към листата и взехме ограниченията, които взехме ", отговори Псаки.
Както беше обявено по-рано, софтуерът на Orion на SolarWinds е бил хакнат през март предходната година. Хакерите съумяха да вкарат вирус в актуализацията на Orion, която по-късно беше изтеглена и употребена от хиляди клиенти на SolarWinds, в това число водещи държавни организации, както и над 400 от най-големите американски компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР