Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че в проектобюджета, който

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че в проектобюджета, който
Коментари Харесай

САЩ готвят по-високи данъци за доходи над 400 хил. долара годишно

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че в проектобюджета, който ще бъде импортиран в американския Конгрес на 9 март, ще са включени по-високи налози, в това число за милиардерите, съобщи Ройтерс. Той обаче няма да наруши обещанието си да не подвига налозите за американците, които заработват по-малко от 400 000 $ годишно, съобщи Българска телеграфна агенция.

" На 9 март ще дам детайлности за всяко нещо, за всеки налог, който предлагам и никой, печелещ по-малко от 400 000 $, няма да заплати и едно пени повече за налози ", съобщи Байдън във Вирджиния. " Искам да стане ясно, че ще повиша някои налози ", добави американският президент, намеквайки, че " милиардерите " ще би трябвало да заплащат по-високи налози.

Байдън, под натиска на републиканците, които заплашват да не усилят лимита на държавния дълг, в случай че той не се съгласи да редуцира внезапно разноските, даде обещание да понижи недостига с 2 трилиона $ за интервал от 10 години в идния проектобюджет.

По време на предизборната си акция през 2020 година Байдън даде обещание да не покачва налозите за хората, които печелят по-малко от 400 000 $ годишно.

Той прикани републиканците да показват лични оферти и да договарят за тези проекти вместо да разискват дали страната би трябвало да увеличи тавана на дълга и да изплати съществуващите сметки, базирайки се на вероятни вреди за стопанската система от невиждан банкрут на Съединени американски щати.

Изявлението на Байдън е в щат, който се ръководи от губернатор от Републиканската партия и е следващият от серия събития, целящи да покажат внезапния контрастност с републиканците няколко седмици преди Байдън да разгласи, както се чака, кандидатурата си за изборите през 2024 година

Републиканците управляват Камарата на представителите, а Сенатът е под контрола на Демократическата партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР