Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че светът рискува да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че светът рискува да
Коментари Харесай

Байдън: За първи път след Студената война има заплаха от ядрен Армагедон

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че светът рискува да се изправи пред нуклеарен Армагедон за пръв път от началото на Студената война насам.

" Не сме се сблъсквали с вероятността за нуклеарен Армагедон от времето на Кенеди и Кубинската рецесия " през 1962 година, съобщи Байдън на събитие за набиране на средства на Демократическата партия в Ню Йорк.

Путин съобщи, че " не се майтапи ", когато заплашва да употребява нуклеарни оръжия, с цел да продължи нашествието си в Украйна, сподели Байдън.

Той разяснява рисковете, подбудени от нуклеарните закани на Путин, до момента в който говореше пред симпатизанти на партията по време на събитие, проведено в дома на Джеймс Мърдок, наследник на вестникарския магнат Рупърт Мърдок в Манхатън.

Позовавайки се на нуклеарното опълчване, провокирано от разполагането на ракети от Съветския съюз в Куба, в непосредствена непосредственост до Съединените щати, Байдън съобщи, че " за първи път след Кубинската рецесия имаме директна опасност от потребление на нуклеарни оръжия, в случай че нещата продължат да се развиват по този метод ".

Путин насочи завоалирани закани за потребление на нуклеарно оръжие, в случай че почувства, че е изчерпал опциите си в устрема си да завземе елементи от украинската територия в изискванията на твърда опозиция от страна на подкрепящия Запада Киев.

Експертите настояват, че това най-вероятно ще бъдат относително дребни, тактически удари. Но Байдън предизвести, че тактическият удар в стеснен регион въпреки всичко би рискувал да провокира по-широки последици.

" Имаме човек, който познавам сносно ", сподели Байдън. Американският президент добави, че Путин " не се майтапи, когато приказва за евентуална приложимост на тактически нуклеарни оръжия или биологични или химически оръжия, тъй като неговата войска е, може да се каже, доста по-слабо ефикасна "./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Ню Йорк / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР