Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще подпише предложеното

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще подпише предложеното
Коментари Харесай

Байдън обеща да подпише забраната за Тик Ток, Тръмп е против

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще подпише препоръчаното законодателство за възбрана на обществената мрежа " Тик Ток ", в случай че Конгресът го одобри, съобщи Асошиейтед прес. Този ход ще пристигна на фона на възходящото безпокойствие на Вашингтон да не попаднат персоналните данни на американците в ръцете на Китай.

Проектът на възбраната, който в четвъртък единомислещо мина през Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, приканва китайската компания " Байт Денс " да се лиши от собствеността си върху " Тик Ток ", или ще бъде дейно неразрешена в Съединени американски щати, оповестява Българска телеграфна агенция.

Републиканският ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън също поддържа законопроекта и уточни, че скоро той ще бъде подложен на гласоподаване. " Ако го одобряват, ще го подпиша ", сподели Байдън, когато беше запитан от кореспонденти за законодателството.

Белият дом оказа техническа поддръжка при правенето на законопроекта, макар че прессекретарят на президентството Карин Жан-Пиер съобщи по-рано тази седмица, че законодателството за " Тик Ток " към момента се нуждае от известна работа, с цел да се стигне до такава степен, че Байдън да го поддържа.

Бившият президент Доналд Тръмп, евентуален претендент на републиканците за президентския пост, в четвъртък се разгласи против възбраната, тъй като, съгласно него, тя ще помогне на конкурентната обществена платформа " Facebook ". Самият Тръмп обаче в края на президентския си мандат издаде, а по-късно анулира, декрет за възбрана на " Тик Ток " и на друго известно приложение " Уи Чат ", напомня dir.bg.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР