Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще излезе с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще излезе с
Коментари Харесай

Байдън ще обяви общ план за отношенията между САЩ и Саудитска Арабия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще излезе с известие по отношение на Саудитска Арабия в понеделник. Новината идва часове, откакто обвърза саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман с убийството на журналиста на в. " Вашингтон пост " Джамал Кашоги, съобщи АП.

Байдън не е показал точните аспекти на американо-саудитските връзки, които известието ще засегне, отбелязвайки че разкриването ще се концентрира върху това, което Вашингтон " ще прави със Саудитска Арабия като цяло ".
 Принц Салман одобрил убийството на Кашоги, заключи Съединени американски щати
Принц Салман одобрил убийството на Кашоги, заключи Съединени американски щати

Администрацията на Байдън разгласява в петък разкрития отчет

В по-ранно изявление Байдън акцентира, че Съединени американски щати имат намерение да държат Саудитска Арабия виновна за случая Кашоги.

Президентът ще би трябвало да реши дали да да влиза в Съединените щати или да му наложи други наказания. Байдън е засегнал смисъла на универсалните права на индивида и върховенството на закона. Но не се споделя нищо по-конкретно за саудитските арести на дисиденти и публицисти.
 Байдън и крал Салман разискаха човешките права
Байдън и крал Салман разискаха човешките права

Не е ясно обиден ли е бил " казусът Кашоги "

Кашоги бе грубо погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Престолонаследникът отхвърли да е забъркан. Саудитските управляващи настояват, че гибелта му е резултат от " лъжливата интервенция " на екип от сътрудници, изпратени да го върнат в кралството.

Петима души са получили смъртни присъди за убийството от саудитския съд, само че предишния септември те бяха сменени с 20 година затвор на развой при закрити врата в Саудитска Арабия.

Рияд минава за основен съдружник за Белия дом в региона на Близкия изток. Саудитска Арабия е считана за единствена мощ в района, която може да се опълчи на експанзията на Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР