Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че правителството му ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че правителството му ще
Коментари Харесай

Байдън: Ще споделим ваксини с останалия свят, когато се погрижим за американците

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че държавното управление му ще даде преимущество на американците при приемането на ваксина, само че в случай че има какъвто и да било остатък от дози, той ще бъде споделен с останалия свят, съобщи Ройтерс.

" Като начало ще създадем по този начин, че първо да се погрижим за американците, само че по-късно ще опитаме да помогнем и на останалия свят ", сподели Байдън пред кореспонденти след взаимно изказване с шефовете на фирмите " Джонсън и Джонсън " и " Мерк " (Merck), отдадено на общите им старания за увеличение на производството на ваксини.

" Ако имаме остатък, ще го споделим с останалия свят ", съобщи президентът на Съединени американски щати: „ Първо би трябвало да се убедим, че американците получават помощ, по-късно ще се опитаме да помогнем на останалия свят “. Той акцентира, че страната му към този момент се е заела да даде 4 милиарда $ на световната самодейност КОВАКС за снабдяване на ваксини в разрастващите се страни.

„ Ние сме на път да имаме задоволително дози ваксини за цялото възрастно население до края на май. Това е няколко месеца по-рано от предстоящото “, сподели той. „ Възложих на Министерството на здравеопазването и обществените услуги да набави още 100 милиона дози “.

Според президента, сега управляващите се нуждаят от оптималната еластичност в дейностите си, защото може да са нужни спомагателни старания за имунизиране. „ Много може да се случи и да се промени. Трябва да сме подготвени за това “, добави той.

В края на февруари американската администрация по храните и медикаментите утвърди заявление от подразделението Janssen на „ Джонсън и Джонсън “ за вписване на имунизацията против новия ковид по ускорена незабавна процедура. Лекарството на Янсен е третата утвърдена ваксина в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР