Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е сигурен,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е сигурен,
Коментари Харесай

Байдън призна, че не е сигурен за нов мандат, ако не е опонент на Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че " не е сигурен ", че ще се кандидатира за преизбиране, в случай че не се състезава с Доналд Тръмп.

Предполагаемият претендент на демократите за президент изрази тази позицията по време на акция за набиране на средства в Бостън, оповестява Financial Times.

Изказването идва в миг, когато той се бори с невисок рейтинг на утвърждение, както и с опасения измежду някои демократи по отношение на възрастта му и способността му да завоюва още четири години в Овалния кабинет.

Байдън, който е на 81 години, е считан за най-ефективното политическо оръжие, което демократите имат против Тръмп, откакто го победи на изборите през 2020, разяснява още Financial Times.

" Ако Тръмп не се беше кандидатирал, не съм сигурен, че и аз щях да се кандидатирам ", са точните думи на президента. " Но ние не можем да му позволим да завоюва в името на нашата страна ".

Проучвания, публикувани в международните медии, слагат под подозрение способността на Байдън да победи Тръмп, като демонстрират, че някогашният републикански президент има преднина в голям брой огромни щати. Цялостно видяно, гласоподавателите не утвърждават метода, по който Байдън се оправя с стопанската система и са обезпокоени от възрастта му.

Коментарите на Байдън също по този начин демонстрират, че той се бори с решението да се кандидатира за преизбиране, което нормално е общоприет ход за множеството президенти в първия им мандат, показва Fortune.

" Тук няма доста убеденост! " - написа Джейсън Милър, старши консултант на Тръмп, в обява в обществените мрежи, отнасяща се до изявлението на Байдън.

Представителите на акцията на Байдън от дълго време допускат, че Тръмп ще бъде републиканският претендент и от ден на ден концентрират кандидатурата за 2024 година върху контраста с някогашния президент, отбелязва още Financial Times.

През последните месеци Доналд Тръмп възприе изразителност и позиции, които провокираха паника във Вашингтон и отвън него за ориста на американската народна власт. Тръмп, който е на 77 години, се зарече да отмъсти на политическите си съперници и даде знак за надалеч по-изолационна външна политика.

" Тръмп към този момент даже не крие топката. Той ясно ни споделя какво ще направи. Той не се тормози от това ", сподели Байдън по-рано във вторник във връзка заканите на съперника си.

Въпреки положителните прогнози, кандидатурата на някогашния президент също остава под въпрос поради над 90-те наказателни обвинявания, които са му повдигнати в няколко юрисдикции. Окчава се правосъдните процеси да се състоят през идната година.

Байдън и представителите на акцията му ще би трябвало да преценяват доколко да се съсредоточат върху Тръмп и неговия политически екстремизъм. Към този миг те се пробват да пазят досегашната активност на президента и да упражняват офанзивите си върху политически въпроси като опазването на здравето и абортите, където позициите на демократите са известни, показва още Financial Times.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР