Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Китай има реални

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Китай има реални
Коментари Харесай

Байдън преди срещата със Си Цзинпин: Китай има реални проблеми

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Китай има " действителни проблеми ", няколко часа преди срещата с китайския си сътрудник Си Цзинпин в коридорите на срещата на върха на  Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско, ориентирана към възобновяване на китайско-американските връзки, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

" Президентът Си е още един образец за това по какъв начин се утвърждава възобновяване на американското водачество в света. Те имат действителни проблеми ", съобщи Байдън на събитие за набиране на средства в навечерието на плануваната му среща с китайския водач на срещата на върха на АТИС.

По-рано Байдън изрази вяра, че диалозите ще оказват помощ за възстановяване на разтърсените връзки сред Съединени американски щати и Китай, белязани от остри разлики през последната година. Двамата водачи дойдоха в града, където бяха посрещнати от стотици стачкуващи, които се подредиха по маршрута на кортежите им, развявайки китайски, тайвански и тибетски флагове, както и плакати в поддръжка на и срещу китайския водач, напомня Асошиейтед прес.

Преди да напусне Вашингтон, с цел да замине към Сан Франциско, Байдън съобщи, че общата му цел е Вашингтон и Пекин да подобрят връзката между тях макар различията по значително въпроси. " Да можем да вдигнем телефона и да беседваме между тях, в случай че има рецесия. Да можем да се уверим, че военните ни сили не престават да поддържат контакт между тях ", акцентира Байдън пред кореспонденти в Белия дом. " Не се опитваме да се откъснем от Китай, само че това, което се опитваме да създадем, е да променим връзките към по-добро. "

Двамата водачи ще се срещнат във Филоли естейт, провинциална къща музей на към 40 км южно от Сан Франциско, съгласно трима висши представители на администрацията. Мястото на срещата към момента не е доказано от Белия дом и китайското държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР