Президентът на САЩ Джо Байдън започна снощи първата си официална

...
Президентът на САЩ Джо Байдън започна снощи първата си официална
Коментари Харесай

Байдън за първи път в Мексико като президент на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън стартира нощес първата си публична аудиенция в Мексико след близо две години мандат, съобщи Франс прес.

Байдън бе посрещнат от мексиканския си сътрудник Андрес Мануел Лопес Обрадор при слизането си от " Еърфорс 1 ". Двамата ще имат двустранни срещи през днешния ден преди утрешния северноамерикански съвет в Мексико с премиера на Канада Джъстин Трюдо.

Преди това Байдън посети границата с Мексико за пръв път, откогато встъпи в служба, заемайки се с един от най-наболелите политически въпроси в страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Придружен от сътрудници на граничната работа, Байдън обходи сектор от стената, която разделя двете страни - знаков приоритет на предшественика му Доналд Тръмп - в опит да показва, че взима въпроса насериозно.

Байдън сподели в четвъртък, че ще затегне имиграционните правила, като блокира кубинските, хаитянските и никарагуанските мигранти на границата, разширявайки листата с националностите на хората, които могат да бъдат експулсирани назад в Мексико.

Това обаче не впечатли републиканците като тексаския губернатор Грег Абът, който го упрекна, че не ползва имиграционните закони. " Вие нарушихте конституционното ви обвързване да защитавате Щатите от навлизане посредством правилно използване на федералните закони ", написа Абът, евентуален претендент на президентските избори през 2024 година в писмо, което съобщи на Байдън при идването му в щата.

Байдън сподели пред кореспонденти, че още не е чел писмото. Придружен от министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, президентът посети Моста на Америките, свързващ град Ел Пасо в Съединени американски щати със Сиудад Хуарес в Мексико. Служители на граничната работа демонстрираха на президента оборудването, което употребяват за намиране на опиати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР