Президентът на САЩ Джо Байдън в телефонен разговор с председателя

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в телефонен разговор с председателя
Коментари Харесай

Байдън и ЕС обсъдиха ситуацията на Балканите

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в телефонен диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разиска обстановката към Западните Балкани и съдействието сред Съединени американски щати и Европейски Съюз в Тихоокеанския район. Това оповестиха от пресслужбата на Белия дом, представени от АП.

" Лидерите разискаха Западните Балкани и президентът Байдън изрази мощна поддръжка за продължаването на процеса на присъединение на страните от този район към Европейски Съюз. Президентът Байдън също акцентира смисъла на тясното съдействие сред Съединени американски щати и Европейски Съюз в Тихоокеанския район регион ", се споделя в изказването.

Американският водач в диалога с ръководителя на Европейската комисия също " удостовери поддръжката си за Европейски Съюз, партньор-основател на Съединени американски щати, и уговорката си за по-нататъшно използване на резултатите от срещата на върха САЩ-ЕС през месец юни ".

Те разискаха и резултатите от съвещанието на Съвета за търговия и технологии на Съединени американски щати и Европейски Съюз, извършено в Питсбърг на 29 септември. Байдън също " акцентира смисъла на обезпечаването на трансгранични потоци от данни и равнене на изискванията в интернационалната данъчна система ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР