Президентът на САЩ Джо Байдън в събота от името на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в събота от името на
Коментари Харесай

Байдън почете Гладомора и го сравни с войната в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в събота от името на Съединените щати отдаде респект на жертвите на Гладомора в Украйна от 1932-1933 г.  Изявлението беше оповестено от пресслужбата на Белия дом.

Той съпостави дейностите на сталинисткия режим с политиката на съветския президент Владимир Путин,  като Кремъл продължава да употребява храната и гибелта за лична полза.

" Ние означаваме тържествената годишнина от Гладомора, до момента в който смелите хора на Украйна не престават да пазят своята независимост и суверенитета на Украйна против бруталната нападателна война на Русия ", сподели американският водач.

Той напомни, че преди 90 години " нечовешката политика " на Йосиф Сталин и руския режим провокираха глада, който умъртви милиони украинци - " гибел от апетит ".

Сталин и неговият режим систематично конфискуваха зърното и фермите на Украйна и прехвърляха украинското зърно в други елементи на Съюз на съветските социалистически републики, с цел да подтиснат националната еднаквост на Украйна, се акцентира в изказването.

" Днес селскостопанската инфраструктура на Украйна още веднъж е съзнателно атакувана - този път от Владимир Путин като част от устрема му към завземане и власт ", акцентира Байдън.

Той означи, че съветските сили се стремят да унищожат стопанската система и независимостта на Украйна,  на полета и унищожават украински житници и пристанища. Това не е просто офанзива против икономическата сигурност на Украйна, " това е цинична офанзива против продоволствената сигурност на всички места ", съобщи президентът на Съединени американски щати. " Путин наранява най-уязвимите общности в света за облага на Русия. "
 Британският парламент призна Гладомора за геноцид над украинския народ
Британският парламент призна Гладомора за геноцид над украинския народ

След като по-рано този месец това направиха парламентите на Франция и Словения

Припомняме, че английският парламент, словенският парламент от 1932-1933 година за геноцид на украинския народ. 

Голодоморът през 1932-1933 година е имал деморализиращо значение за целия украински народ.

Социално-демографските и морално-психологическите последствия от глада през 1932-1933 година са настоящи и до през днешния ден.

За десетилетия е подкопана материалната база на украинското село, разрушена е неговата индустриална и стопанска инфраструктура, физически са били унищожени предприемачески и инициативни детайли, застрашени са били цели генерации украинци, освен това, освен селяни, сломена е волята на целия украински народ за опозиция на тоталитарната система, за национално възобновление.
 Съединени американски щати признаха Гладомора в Украйна за геноцид
Съединени американски щати признаха Гладомора в Украйна за геноцид

В началото на 1930-те години умират милиони хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР