Президентът на САЩ Джо Байдън в петък подписа закона за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в петък подписа закона за
Коментари Харесай

Байдън подписа закона за временно финансиране на правителството

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък подписа закона за краткосрочни краткотрайни разноски, с цел да предотврати отчасти затваряне на държавното управление. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на Белия дом.

Припомняме, че  Сенатът на Съединени американски щати одобри със 77 гласа " за " и 13 " срещу " законопроекта  за краткосрочните разноски, с който опасността от прекъсване на финансирането на държавното управление се реалокира от идващия уикенд за края на месеца.
 Сенатът отпусна глътка въздух на Федералното държавно управление на Байдън
Сенатът отпусна глътка въздух на Федералното държавно управление на Байдън

Бюджетната драма продължава

Законопроектът беше утвърден от Камарата на представителите, преди да бъде прегледан от Сената. В поддръжка на законопроекта гласоподаваха 320 конгресмени , а 99 бяха срещу.

Документът планува още едно удължение на краткотрайното финансиране на държавното управление до 8 и 22 март , с цел да се предотврати прекъсването на работата му.

До 8 март ще бъде непокътнато финансирането на министерствата на земеделието, вътрешните работи, превоза, жилищното строителство и градоустройството, ветераните, енергетиката, правораздаването, търговията, опазването на силата и други организации.

До 22 март законодателите би трябвало да вземат решение за финансирането на Пентагона, законодателната власт и интервенциите в чужбина за финансовата 2024 година, както и на министерствата на труда, опазването на здравето и човешките запаси, образованието, страната и вътрешната сигурност.
 Байдън прикани Конгреса за бързи дейности за шътдауна и помощта за Украйна
Байдън прикани Конгреса за бързи дейности за шътдауна и помощта за Украйна

Демократи и републиканци още веднъж размениха остри реплики

Ден по-рано американските медии оповестиха, че водачите на Конгреса са се споразумели за удължение на финансирането на държавното управление. Конгресмените, наред с другото, се съгласиха, че е належащо да се продължи финансирането на част от държавните организации до 8 март, а на останалите - до 22 март.

В същото време, както означават медиите, въпросът по какъв начин ще бъде финансирано държавното управление до края на годината остава открит.

Споразумението за отбягване на прекъсването на работата не включва финансиране на границата или задгранична помощ за Украйна, Израел и Тайван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР