Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя изрази увереност, че

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя изрази увереност, че
Коментари Харесай

Байдън уверен, че САЩ са избегнали фалита

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в неделя изрази убеденост, че предварителната договорка, която той реализира с ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти в събота за попречване на исторически банкрут на Съединени американски щати, ще стигне до бюрото му за автограф , оповестява " Блубърг ".

Президентът не очаква вече никакви спънки да провалят съглашението.

Рано в неделя сутринта Маккарти отбрани договорката, наричайки я " стъпка в вярната посока " и предвижда, че ще успее да накара болшинството републиканци да я поддържат.

Припомняме, че двамата подписаха съглашението по време на 90-минутен телефонен диалог в събота. Те реализираха кардинално съглашение за повишение на тавана на дълга за две години и ограничение на разноските.
 В Съединени американски щати се договориха за дълга
В Съединени американски щати се договориха за дълга

Това е станало след договаряния на Белия дом с конгреса

С тази договорка Съединени американски щати се отдалечават с една стъпка от ръба на историческия банкрут.

Сега следва гласуването в двете камари на Конгреса, където републиканците управляват Камарата на представителите, а демократите - Сената.

Сделката би трябвало да бъде призната преди 5 юни - решаващата дата, след която както министърът на финансите Джанет Йелън предизвести, Съединени американски щати към този момент няма да могат да заплащат сметките си.

Ако в последна сметка съглашението премине през Конгреса и бъде подписано от Байдън преди по този начин наречената дата Х, Белият дом и републиканците от Камарата на представителите ще са избегнали невиждана икономическа рецесия.
 Все още няма съглашение за дълга в Съединени американски щати
Все още няма съглашение за дълга в Съединени американски щати

Байдън и републиканците не сближават позиции, а 1 юни наближава

Неплатежоспособността на американското държавно управление, която в никакъв случай не се е случвала, може да провокира световна криза и загуба на милиони работни места - сюжет, който се обрисуваше в последната минута на договарянията по време на празничния уикенд.

Двугодишната договорка също по този начин ще отсрочи идната битка за повишение на тавана на дълга за след изборите през 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР