Президентът на САЩ Джо Байдън тази седмица ще посети Полша,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън тази седмица ще посети Полша,
Коментари Харесай

Белият дом: Байдън не възнамерява да посети Украйна след пътуването до Полша

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън тази седмица ще посети Полша, само че съгласно чиновник на Белия дом няма да посети Украйна в навечерието на годишнината от началото на съветската инвазия, съобщи предаде ДПА в партньорство с Ти Си Ей.
Байдън ще изрази продължаващата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна до момента в който е в прилежаща Полша, където ще кацне във вторник сутринта, само че това ще бъде всичко, съобщи нощес представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби. " Очевидно е, че поддържаме висока степен на взаимност с украинския народ ", сподели той в предаването " Неделното шоу с Джонатан Кейпхарт " (The Sunday Show with Jonathan Capehart) по Ем Ес Ен Би Си (MSNBC).

" Съединените щати са водещи в света във връзка с приноса - без значение дали става въпрос за филантропична помощ или въоръжение за Украйна - и ние ще продължим да използваме силата си да привикваме срещи, с цел да активизираме света, да активизираме поддръжка за Украйна. Но няма проекти президентът да влиза в Украйна по време на това пътешестване ", сподели още Кърби.
Според Белия дом Байдън ще се срещне с полския президент Анджей Дуда, с цел да обсъдят " груповите старания за поддръжка на Украйна и усилване на възпиращата мощ на НАТО ". Байдън ще се срещне и с водачите на източни членове на НАТО и ще произнесе тирада за това " по какъв начин ще продължим да поддържаме народа на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи Белият дом.
Източник: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в
 
20 Фев 202320220 Фев 20238519 Фев 202342419 Фев 2023219719 Фев 2023318919 Фев 20232851КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231079507 Фев 2023138518 Фев 202378218 Фев 2023657
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР