Президентът на САЩ Джо Байдън стартира предизборната си кампания на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън стартира предизборната си кампания на
Коментари Харесай

Байдън стартира предизборната си кампания с митинг във Филаделфия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън започва предизборната си акция на профсъюзен протест в постоянно посещавания от него щат Пенсилвания, който остава пресечна точка на персоналната му и политическа еднаквост и в който той се надява да завоюва втори мандат, заяви „ Си Ен Ен “.


Байдън разгласи кандидатурата си за преизбиране през 2024 година на 25 април, само че преди митинга не беше провеждал огромни предизборни събития.

Демократът акцентира последните стопански достижения, които са в основата на причините му за още четири години в Белия дом. Той даде обещание да отбрани общественото обезпечаване и други стратегии за подкрепяне на елементарните американци.

" Само си спомнете. Спомнете си какво беше, когато аз встъпих в служба, ние встъпихме в служба. Спомнете си бъркотията, която наследихме ", сподели Байдън пред последователите си във Филаделфия. " А в този момент погледнете къде сме през днешния ден ", сподели претендентът за втори мандат.

Пред публиката, която неколкократно скандираше " още четири години ", президентът посочи няколко достижения, измежду които двупартийният закон за инфраструктурата, пакетът за облекчение на ковид, двупартийният закон за производството на полупроводникови чипове и неотдавна контрактуваната договорка за тавана на дълга, която оказа помощ да се предотврати банкрут на Съединени американски щати.

Байдън също по този начин насочи рецензия към последните данъчни оферти на републиканците, до момента в който описваше това, което назова своя визия за американската стопанска система за междинната класа, определяйки я на няколко пъти " Байдън-омика ".

" Когато междинната класа се развива добре, всички се развиват добре ", сподели той и добави, че са нужни промени, с цел да се обезпечи разцвет на междинната класа, в това число реформиране на данъчния кодекс, който " просто не е обективен ".

" Как може да е обективен, когато 55 от най-големите корпорации в Америка заплащат нулев федерален налог върху облагата си от 40 милиарда $? ", запита американския президент, който означи, че броят на милиардерите в Съединени американски щати е повишен до към 1000 души.

" Те заплащат с по-ниска данъчна ставка от учителите в учебно заведение, от пожарникарите, евентуално от всеки в тази зала. Време е да заплащат най-малък налог. Нямам нищо срещу те да са милиардери. Просто заплати справедливия си дял, дребосъче ", съобщи претендентът на Демократическата партия.


Байдън загатна напълно в резюме Доналд Тръмп, сегашен водач в конкуренцията за президентската номинация на републиканската партия през 2024 година, като не загатна неотдавнашното федерално обвиняване против някогашния президент, само че го засегна по тематиката за инфраструктурата.

" При моя предходник седмицата на инфраструктурата се трансформира в смешка. Под мое управление превърнахме инфраструктурата във водеща тематика на десетилетието ", сподели Байдън.

Първата дама Джил Байдън, която приказва малко преди брачна половинка си, акцентира оптимизма на президента. По случай 46-ата годишнина от сватбата, първата дама напомни по какъв начин се е срещнала с Байдън след гибелта на първата му брачна половинка и дребната му щерка в трагична автомобилна злополука, при която са ранени и двамата му синове.

" Това, което обичам в Джо, е, че макар че се е сблъсквал с невъобразими нещастия, оптимизмът му е хладнокръвен ", съобщи Джил Байдън.

" Той е подготвен да довърши работата. Готов е да завоюва и с ваша помощ ще го направи “, добави тя.

Въпреки че икономическите му победи бяха централна тематика на откриващото акцията събитие на Байдън, изследванията демонстрират, че доста гласоподаватели му дават слаби оценки за оправянето с стопанската система, изключително откакто цените се повишиха след пандемията. Неотдавнашните данни обаче демонстрираха, че инфлацията понижава, а страховете от идна криза отшумяха.

Байдън съобщи, че от ден на ден американци ще го оценят за икономическото му ръководство, откакто стартират да се усещат изгодите от някои от подписаните от него законодателни промени, в това число нов закон за инфраструктурата.

Сред групите на служащите, които поддържаха Байдън преди речта му, е и „ AFL-CIO “, която съобщи, че това е най-ранният миг в президентския избирателен цикъл, в който е подкрепяла претендент.


" Няма никакво подозрение, че Джо Байдън е президентът, който най-вече поддържа профсъюзите в нашия живот ", съобщи президентът на профсъюза Лиз Шулър. " От връщането на индустриалните работни места в Америка до отбраната на нашите пенсии и историческите вложения в инфраструктурата, чистата сила и образованието - в никакъв случай не сме виждали президент, който да работи толкоз неуморно за възобновяване на стопанската система ни изпод нагоре и от средата на открито. ", добави тя.

Байдън, който направи първата си спирка след оповестяването на кандидатурата си за преизбиране на законодателна конференция на северноамериканските строителни профсъюзи във Вашингтон, от дълго време разчита на поддръжката на профсъюзите за политическите си упоритости.

" За мен е по-голяма чест вашата поддръжка, в сравнение с можете да си визиите - идвайки толкоз рано, тя ще има гигантско значение в тази акция ", сподели Байдън по време на събитието във Филаделфия, по време на което се назова " най-профсъюзният президент в американската история ".

Не всички профсъюзи поддържаха кандидатурата на Байдън за преизбиране. Миналия месец авторитетният „ United Auto Workers - UAW “ съобщи, че се въздържа да поддържа Байдън, базирайки се на опасения по отношение на политиките му, които биха насърчили прекосяването към електрически транспортни средства.

UAW има повече от 400 000 членове и Байдън е изтъквал поддръжката му в предишното. Миналата година той назова американските автоработници " най-квалифицираните автоработници в света ". Членовете на групата са съсредоточени най-вече в Мичиган, който е поле за битка на президентските избори.

Миналата година Байдън също по този начин разгневи членовете на профсъюза, когато подписа закон, който предотврати общонационална железопътна стачка - стъпка, която съгласно него е била нужна, с цел да се предотврати прекъсването на значими товарни транспорти.

Кампанията на Байдън се опира на икономическите му достижения, като предишния месец пусна 60-секундна реклама, озаглавена " Backbone ". Спотът е в популистки звук, като съчетава аудиозапис на президента, който приказва за " вложение в места и хора, които са били забравени ", и повествовател, който изброява работата на администрацията за стимулиране на инфраструктурата и производството в страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР