Президентът на САЩ Джо Байдън ще свика заседание на Съвета

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще свика заседание на Съвета
Коментари Харесай

Байдън свиква среща за националната сигурност относно Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще свика съвещание на Съвета за национална сигурност, с цел да разиска "ситуацията в Украйна " в неделя, откакто съобщи, че "значителна разследваща информация " демонстрира, че Русия ще нахлуе в Украйна "през идващите дни ", съобщи RT.

В събота прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че Байдън ще свика среща "по обстановката в Украйна " на идващия ден.

Президентът Байдън продължава да следи развиването на обстановката в Украйна и постоянно получава настояща информация за събитията на място от екипа си по национална сигурност ", съобщи Псаки. "Те потвърдиха, че Русия може да стартира нахлуване против Украйна когато и да е. "

В петък Байдън съобщи пред публицисти, че Белият дом има "основания да счита, че съветските сили възнамеряват и имат намерение да нападат Украйна през идната седмица - през идващите дни ".

Смятаме, че те ще се насочат към украинската столица Киев ", твърди Байдън.

Президентът отхвърли да даде доказателства за изказванията, като вместо това увери скептиците, че Белият дом разполага със "значителен разследващ потенциал ".

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис се срещна с украинския президент Володимир Зеленски на Мюнхенската конференция по сигурността в Германия в събота, по време на която той благодари на Съединени американски щати за неотдавнашната им военна помощ.

Зеленски обаче подлага на критика и непрекъснатите предизвестия за инвазия на администрацията на Байдън, като споделя: "За да помогнем на Украйна, не е належащо непрекъснато да приказваме за вероятни дати за инвазия. Искате да ми кажете, че е 100% несъмнено, че войната ще стартира след няколко дни. Тогава какво чакате? "

От месеци западни публични лица предизвестяват, че Москва стяга войските си към общата граница, преди да подреди пълномащабно нахлуване против съседката си - обвинявания, които Кремъл неведнъж е отричал.

Украйна също упрекна Русия, че се пробва да сътвори предлог за инвазия. Москва изрично отхвърли обвиняванията. В петък сепаратистките райони Донецк и Луганск оповестиха незабавна евакуация на цивилни жители в Русия, като се позоваха на опасения от непосредствена опасност от нахлуване от страна на украинските сили, което Киев също отхвърля.

На фона на множеството обвинявания, че Русия приготвя инвазия, Москва се стреми да получи гаранции за сигурност, които да изключат разширението на НАТО до нейните граници и да попречат на Киев да се причисли към неговите редици.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР