Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне в Белия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне в Белия
Коментари Харесай

Байдън посреща президента на Афганистан на 25 юни

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне в Белия дом с афганистанския президент Ашраф Гани и Абдула Абдула, ръководител на Висшия съвет за национално помиряване в Афганистан, на 25 юни. Това оповестиха от Белия дом в неделя, представени от " Ройтерс ".
 Съединени американски щати ще останат в Афганистан на дипломатическо равнище
Съединени американски щати ще останат в Афганистан на дипломатическо равнище

Белият дом с нови проекти за Кабул

" Президентът Байдън чака с неспокойствие срещата с президента на Афганистан Ашраф Гани и ръководителя на Върховния съвет за национално помиряване, Абдула Абдула в Белия дом на 25 юни 2021 година, гласи изказването на секретаря на пресцентъра на щаба на Вашингтон Джен Псаки.

Предстоящото посещаване ще подчертае мощното партньорство сред Съединени американски щати и Афганистан на фона на продължаващото понижаване на военното наличие на Съединени американски щати в Афганистан. Съединените щати се ангажират да поддържат афганистанския народ посредством даване на дипломатическа, икономическа и филантропична помощ и ще не престават да се ангажират интензивно с афганистанското държавно управление, с цел да подсигуряват, че тази страна в никакъв случай повече няма да стане парадайс за терористични групи. Съединените щати не престават да поддържат напълно продължаващия кротичък развой и приканват всички страни в Афганистан да се включат градивно в договарянията за преустановяване на спора, сподели още Псаки.
 13% от американските войски са се изтеглили от Афганистан
13% от американските войски са се изтеглили от Афганистан

От април насам

Припомняме, че американските войски и техните съдружници в НАТО би трябвало да през юли, преди крайния период от 11 септември, избран от президента Джоузеф Байдън. Това разкри преди месец в. " Ню Йорк таймс ".

Пентагонът към момента не е определил по какъв начин ще се оправи с терористичните закани като Ал Кайда след изтеглянето на американските войски. Също по този начин Пентагонът не получи единодушието на съдружниците за пренасяне на американските войски в околните страни.

Байдън съобщи, че Съединени американски щати са изпълнили задачата си в Афганистан и стартират да изтеглят войските си от страната. Китайското външно министерство разкритикува решението.

През 2020 година Съединени американски щати и радикалното афганистанско придвижване " Талибан " подписаха спокойно съглашение за първи път след повече от 18 години война. Според споразуменията американските войски би трябвало да изоставен Афганистан до 1 май. Администрацията на новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи желанието си да преразгледа споразуменията с талибаните.
 Съединени американски щати може да реалокират войските от Афганистан в Узбекистан и Таджикистан
Съединени американски щати може да реалокират войските от Афганистан в Узбекистан и Таджикистан

Двете страни от Централна Азия граничат с Афганистан

Американската интервенция в Афганистан стартира в отговор на терористичната офанзива на 11 септември 2001 година

Бившият президент на Афганистан Хамид Карзай счита, че Съединените щати и техните съдружници напущат страната му в положение на цялостна злополука, само че съобщи в изявление за " Асошиейтед прес " в неделя, че " ще бъдем по-добри без тяхното военно наличие. "

Чуждестранните сили пристигнаха тук преди 20 години с ясната цел да се борят с екстремизма и да донесат непоклатимост, сподели Карзай, само че сега екстремизмът е на най-високата точка. Те се провалиха. Карзай има вяра, че афганистанците би трябвало да пазят нашата лична страна и да се грижат за личния си живот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР