Президентът на САЩ Джо Байдън ще се присъедини към виртуална

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се присъедини към виртуална
Коментари Харесай

Байдън участва във виртуална среща на натовските държави от Източна Европа, акцентът е върху Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се причисли към виртуална среща на ръководителите на източноевропейските страни от НАТО, провеждана в румънската столица Букурещ през днешния ден. Това разгласи румънският президент Клаус Йоханис, като акцентът е върху сигурността в Черноморския район и Украйна, осведоми " Ройтерс ".

Срещата на Букурещката деветка, група европейски страни от източния фланг на НАТО, се семейства от Йоханис и президента на Полша Анджей Дуда и има за цел съгласуване на позициите във връзка с сигурността на страните от района.

" Радвам се да поздравявам Джо Байдън на срещата Букурещ9, на която съм хазаин в Букурещ през днешния ден ", означи Йоханис в профила си в " Туитър ".

" Together with President Andrzej Duda we`ll also welcome... Jens Stoltenberg in preparation of NATO Summit, focusing on Transatlantic ties, NATO 2030, defence and deterrence on the eastern flank. "

" Заедно с президента Анджей Дуда също ще приветстваме... Йенс Столтенберг в подготовката на срещата на НАТО, фокусирайки се върху трансатлантическите връзки, НАТО 2030, защитата и възпирането на източния фланг ", добави президентът на северната ни съсевка.

Байдън, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и президентите на България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва и Словакия ще вземат присъединяване във видеоконференцията.

" В... изказването, което деветте ще разгласяват след срещата, ще бъде въпросът за сигурността в Черноморския район и обвързваните с това въпроси за сигурността в Украйна, " сподели пред кореспонденти ръководителят на Полското бюро за национална сигурност Павел Солох.

По-рано този месец Вашингтон съобщи, че може да усили помощта за сигурност на Киев, откакто Русия е преместила войски покрай границата си с украинския източен район Донбас, където украинските войски са в спор с подкрепяните от Москва сепаратисти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР