Президентът на САЩ Джо Байдън ще призове днес администрацията си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще призове днес администрацията си
Коментари Харесай

Байдън с коренни промени в имиграционната политика на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще призове през днешния ден администрацията си да рационализира процеса на натурализация на 9 милиона мигранти, имащи право на поданство, оповестиха висши държавни чиновници, съобщи Агенция Франс Прес.
Президентът демократ ще подпише поредност от изпълнителни заповеди, целящи да трансформират американския имиграционен развой, споделиха представители на властта, представяйки анулация на " несполучливите " политики на неговия корав републикански предходник. Това алармира за връщане към по-приобщаваща политика.
 Човек на Джордж Буш ще среща Байдън със сводките на разузнаването Човек на Джордж Буш ще среща Байдън със сводките на разузнаването
Директорката на американското национално разузнаване Аврил Хейнс избра служителя, който ще показва всеки ден на президента Джо Байдън...
Байдън също желае да преразгледа всички правни спънки пред имиграцията и интеграцията, които бяха въведени при Доналд Тръмп.
„ Прегледът евентуално ще докара до трагични промени в политиките “, съгласно върховен държавен чиновник, казвайки, че задачата е „ да се възвърне вярата в нашата законна имиграционна система и да се насърчи интеграцията на американците “.
" Президентът Тръмп беше толкоз концентриран върху стената, че не направи нищо, с цел да се оправи с първопричината за какво хората идват на южната ни граница ", сподели служителят. " Това беше лимитирана, разточителна и наивна тактика и не съумя. "
В сходство с обещанията в предизборната акция, една от заповедите ще сътвори работна група, натоварена със събирането на фамилии мигранти, разграничени от политиката на Тръмп за " нулева приемливост ", въведена през 2018 година Тази политика разрешава на длъжностни лица да преследват и депортират пълнолетни, които са влезнали нелегално в Съединени американски щати.
След това децата са сложени под федерален арест. Изправена пред интернационален митинг и даже рецензии от личната му партия, администрацията на Тръмп беше принудена да редуцира политиката, само че стотици деца мигранти към момента не са върнати на родителите им. Работната група ще изследва способи за сливане на фамилиите, споделиха чиновници, без да прецизират дали това може да разреши на родителите или децата, които са били депортирани, да се върнат на територията на Съединени американски щати.
 Журналист: Замислям се какво се случи след идването на Байдън на власт Журналист: Замислям се какво се случи след идването на Байдън на власт
Байдън пристигна на власт и... Следва дребна моя нечиста сделка, която обаче може и да има някаква логичност. Не подсигурявам да съм прав. Но се зами...
Втора изпълнителна заповед отразява сходна политика при администрацията на Барак Обама, въвеждайки правни механизми за бъдещите имигранти в техните родни страни да аплайват за престояване, което им разрешава да заобикалят рискови контрабандни направления.
Третият декрет ще насърчи интеграцията на законно открити в Съединени американски щати мигранти и ще направи натурализацията „ по-достъпна за повече от 9 милиона имигранти, които сега имат право да аплайват “ за поданство. Ще има обзор на по този начин нареченото „ предписание за обществено таксуване “, въведено през август 2019 година, което разреши на длъжностните лица да отхвърлят за подаване на поданство или заявки за зелена карта на мигранти, получаващи обществени помощи, като субсидирани грижи или надбавки за жилище. Правилото за общественото таксуване „ в основата си сътвори или откри тест за благосъстоянието на имигрантите “, сподели върховен чиновник на Байдън.
Повечето от промените ще бъдат ръководени от министъра на вътрешната сигурност. Байдън номинира Алехандро Майоркас на тази позиция, а Сенатът ще гласоподава за назначението му през днешния ден следобяд.
Ако бъде одобрен, Майоркас, дошъл в Съединените щати като бебе наследник на кубински бежанци, ще бъде първият испанец, който ще управлява Министерството на вътрешната сигурност, разширена организация, която управлява въпросите на имиграцията, граничната полиция и реакциите при изключителни обстановки.
Усилията на администрацията на Байдън да анулира имиграционната политика от епохата на Тръмп евентуално ще бъдат приветствани от лявото крило на неговата Демократическа партия. Откакто встъпи в служба, той анулира две от забележителните ограничения на своя предходник, като прекрати построяването на стената по границата с Мексико и анулира възбраната за влизане в Съединени американски щати за поданици на редица страни с болшинство от мюсюлманско население.
 Байдън анулира политиката за нулева приемливост на Тръмп Байдън анулира политиката за " нулева приемливост " на Тръмп
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати публично анулира спорната политика на администрацията на Тръмп за " нулева приемливост ". С...
Байдън също внесе законопроект в Конгреса, който може да докара до натурализирането на милиони имигранти без документи в Съединени американски щати. Приемането на законодателството обаче ще изисква увещание на няколко републикански законодатели да го поддържат - не лесна задача.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР