Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви освобождаването на до

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви освобождаването на до
Коментари Харесай

САЩ планира да освободи 1 млн. барела на ден от резервите, петролът поевтинява

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи освобождението на до 1 млн. барела нефт дневно от стратегическия петролен запас на страната, съгласно източници на AP. Очаква се той да направи изказване през днешния ден по отношение на напъните на администрацията на Белия дом да ограничи покачването на цените на силата след нахлуването на Русия в Украйна.

Ценатана на нефт вид брент се намали с към 5% до към 105 $ за барел на фона на новините. По-рано този месец Байдън забрани вноса на нефт и други енергийни първични материали от Русия, като в същото време призна, че това може да докара до по-високи цени на силата за американците.

" Първо, Съединени американски щати не съумяха да убедят членовете на ОПЕК да усилят производството. Второ, всяко разширение на доставките на Съединени американски щати на световните пазари, което удря цената на петрола, ще се задържа единствено откакто Украйна и Русия разгласят, че са покрай сключването на съглашение за преустановяване на огъня ", написа в записка до вложителите Стивън Инес, ръководещ сътрудник в SPI Asset Management.

Решението от Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, в това число Русия, по отношение на еветнуалното увеличение на доставките също би трябвало да бъде оповестено през днешния ден. Анализаторите значително чакат петролният картел и неговите сътрудници да спазят проекта си за увеличение на производството с още 400 хиляди барела дневно през май.
Реклама Русия желае да изнася повече нефт към Индия
Според Bloomberg Русия и Индия водят договаряния за доставки на нефт на цени от преди войната. Индия и Китай са измежду страните, които усилват доставките на суровината, откакто Западът наложи санцкии на Русия. " Русия желае Индия да вземе 15 млн. барела, контрактувани за тази година, единствено за начало ", написа Bloomberg, цитирайки неназовани източници, добавяйки, че договарянията се водят на държавно равнище.

" Вносът на съветски нефт в Индия е бил доста дребен от доста, доста години ", споделя Вандана Хари, създател Vanda Insights, анализаторска компания в Сингапур. " Така че рафинериите не са конфигурирани да купуват доста съветски нефт ", добавя той.

Медиите в Индия разгласиха данни, че през предходната седмица индийски компании са купили към 5 млн. барела съветски нефт. Според информация на The Times of India рафинерията Nayara Energy е закупила към 1.8 млн. барела на 23 март. Няколко дни по-рано Indian Oil Corp, най-голямата рафинерия в страната, разгласи договорка за 3 млн. барела съветски нефт.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР