Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви официално намерението си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви официално намерението си
Коментари Харесай

Bloomberg: Джо Байдън ще се бори за преизбирането си през 2024 година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи публично желанието си да се кандидатира за втори мандат няколко месеца след междинните избори за Конгрес през ноември. Това оповестява Bloomberg, като се базира на помощници и съветници на президента.

Агенцията написа, че Байдън е твърдо решен, макар че социологическите изследвания демонстрират, че множеството демократи биха предпочели различен претендент. Източниците му настояват, че президентът е обнадежден от " скорошните си законодателни, стопански и външнополитически триумфи " и би желал още веднъж да победи Доналд Тръмп, в случай че той е претендентът на републиканците.

Трима демократи в Конгреса са предложили 79-годишният Байдън да отстъпи мястото си на по-млад правоприемник, до момента в който няколко други представители на Демократическата партия " демонстративно са отказали " да поддържат преизбирането му, написа организацията. Според FiveThirtyEight, работа, която проучва изследвания на публичното мнение, рейтингът на президента е към 40% .

През април The Hill заяви, че Байдън " дава ясно да се разбере ", че има намерение да отиде на избори през 2024 година Според източник той е разискал това с някогашния президент Барак Обама. По-късно Белият дом удостовери тези проекти. През юни " Ню Йорк Таймс " писа, че някои демократи не са сигурни дали Байдън може да завоюва , в това число и поради рейтинга на президента.

В същото време доста поддръжници на Демократическата партия отхвърлиха догатките, че " всеки различен демократ би се справил по-добре " от Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР