Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви днес отмяна на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви днес отмяна на
Коментари Харесай

Джо Байдън отменя митата върху вноса на соларни панели

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи през днешния ден анулация на митата върху вноса на слънчеви панели от страните от района на Югоизточна Азия за период от 24 месеца, оповестиха осведомени източници, представени от Ройтерс.



Решението на Байдън идва на фона на дълготрайно следствие, което организира Международната комерсиална комисия на Съединени американски щати. То докара до заледяване на вноса на слънчеви панели и блокирането на редица планове в страната.

Целта на следствието е да бъде открито дали при вноса на слънчеви панели в Съединени американски щати от Камбоджа, Малайзия, Тайланд и Виетнам не се заобикалят митата, които са дължими върху артикули, създадени в Китай.

Замразяването на митата ще успокои доста компании, които изпитваха безпокойствие, че ще би трябвало да образуват запаси за милиарди долари , с цел да заплащат евентуалните мита върху вноса на слънчеви панели, заяви източник, непосредствен до проектите на Белия дом, представен от Ройтерс.

Разследването на Международната комерсиална комисия на Съединени американски щати на процедура спря осемдесет % от вноса на слънчеви панели. Според екологични организации това оказа вцепеняващ резултат върху развиването на слънчевата промишленост в страната, отбелязва Ройтерс.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР