Президентът на САЩ Джо Байдън се зарече да не признае

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се зарече да не признае
Коментари Харесай

САЩ никога няма да признаят претенциите на Русия в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се зарече да не признае " в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай " резултатите от ръководените от Русия референдуми в Украйна, които той назова " жестоко нарушаване " на интернационалните правила.

" Искам да бъда доста явен по този въпрос. Съединените щати в никакъв случай, в никакъв случай няма да признаят претенциите на Русия към суверенната територия на Украйна ", съобщи Байдън по време на срещата си с водачите на тихоокеанските острови във Вашингтон.

" Така наречените референдуми бяха машинация, безспорна машинация. Резултатите бяха изфабрикувани в Москва ", сподели той.

" Истинската воля на украинския народ е явна всеки ден, когато той жертва животи, с цел да избави народа си и да резервира независимостта на страната си ", сподели Байдън.

По отношение на президента Владимир Путин Байдън съобщи: " Нападението на Русия против Украйна в гонене на имперските упоритости на Путин е жестоко нарушаване на Устава на Организация на обединените нации и на главните правила на суверенитета и териториалната целокупност. "

Кремъл съобщи, че анексирането на четири района в Украйна ще бъде публично оповестено на 30 септември, когато Путин ще произнесе тирада.

По-рано държавният секретар Антъни Блинкен назова инсценираните от Кремъл гласувания посягане против интернационалния мир.

" Фалшивите референдуми на Кремъл са ненужен опит да се прикрие това, което е еднакво на следващ опит за присвояване на земя от Украйна ", съобщи Блинкен в изказване.

Референдумите бяха извършени в региони, следени от админи, назначени от Кремъл и следват сюжета от 2014 година, когато Русия анексира Кримския полуостров.

По-рано Блинкен назова последните гласувания част от " дяволска скица ", като съобщи, че украинските поданици са били изтласкани, а руснаците вкарани с рейсове, като самите резултати също са под въпрос. /АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР