Президентът на САЩ Джо Байдън се яви на разпит заради

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се яви на разпит заради
Коментари Харесай

Байдън се яви на разпит заради открити поверителни документи в офиса и дома му

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се яви на разпит поради открити поверителни документи в офиса и дома му.

Той е бил разпитан като част от следствието на поредност от поверителни публични документи, открити в някогашен офис, както и в фамилния му дом, заяви Белият дом, написа " Вести ".

Разпитът, разказан като " непринуден ", се е състоял в неделя и понеделник, което демонстрира, че " президентът и Белият дом си сътрудничат " в следствието, ръководено от специфичен прокурор.

В края на 2022 година поредност от поверителни документи, чийто прецизен брой и наличие остават незнайни, бяха открити в офис, заеман от Джо Байдън във вашингтонски мозъчен концерн, както и в къщата му в Уилмингтън, в щата Делауеър.

Тези документи датират от вицепрезидентстването на демократа (2009 - 2017 г.) и трите му десетилетия в Сената, през които той беше мощно зает с външната политика.

Тези открития сложиха в неловко състояние Белия дом, който по всякакъв начин се пробва да се разграничи от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, против който също се води дело за изнесени секретни документи, които бяха открити в дома му във Флорида.

Законът в Съединените щати изисква президентите и вицепрезидентите да трансферират всички свои публични документи, известия и други бележки в Националния списък след приключването на мандата им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР