Президентът на САЩ Джо Байдън се присъедини към папа Франциск

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се присъедини към папа Франциск
Коментари Харесай

Байдън, папа Франциск и водещ сунитски имам с призив за човешко братство

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се причисли към папа Франциск и водещ сунитски имам, с цел да призове за по-тясно световно съдействие в битката с пандемията от ковид, изменението на климата и други международни рецесии, във връзка втората годишнина от знакова християнско-мюсюлманска мирна самодейност, заяви Асошиейтед прес.

Ватиканът популяризира изказване на Байдън във връзка Международния ден на човешкото приятелство , разгласен от Организация на обединените нации за празник на междурелигиозното и мултикултурното съгласие, въодушевен от знаков документ, подписан на 4 февруари 2019 година в Абу Даби от Франциск и шейх Ахмад ел Тайеб , популярен имам на най-големия в света ислямски сунитски университет "Ал Азхар " в Кайро.
 Джо Байдън
В документа се приканва за по-голямо взаимно съгласие и взаимност за справяне с проблемите, пред които е изправен светът. С поддръжката на Обединените арабски емирства самодейността докара до основаването на комисия на високо ниво, която да популяризира посланието, а през днешния ден по време на честването на годишнината беше излъчено видеопослание от Франциск , което беше преведено и на иврит.

В изказването си Байдън сподели: "Твърде дълго време се е утвърждавало лимитираното разбиране, че нашият общ разцвет е игра с нулев резултат - схващането, че с цел да успее един човек, различен би трябвало да се провали... " Подобен мироглед, сподели президентът, е довел до спорове и рецесии, които през днешния ден са прекомерно огромни, с цел да може единствено една нация или един народ да намерят решение за тях.

Pres. Biden joins Pope Francis and a leading Sunni imam in calling for greater global cooperation to fight the coronavirus pandemic, climate change and other world crises.
— ABC News (@ABC)
"Те изискват от нас да беседваме между тях в открит разговор, с цел да насърчим толерантността, приобщаването и разбирателството ", добави Байдън .

"Всички ние живеем под едно и също небе, без значение от това къде и по какъв начин живеем, от цвета на кожата ни, религията, обществената група, пола, възрастта, икономическите условия или здравословното ни положение. Всички ние сме разнообразни, само че равни, и пандемията ясно сподели това ", сподели Франциск в посланието си.

Biden joins Pope Francis, grand imam of Al-Azhar, in marking day of human fraternity
— CatholicShare.com (@CatholicShareC)
От своя страна шейх Ахмад ел Тайеб популяризира обръщение, в което поздрави "моя безценен брат " Франциск и го назова "постоянно смел сателит по пътя на братството и мира ".

"Ние сме поели по този път с вярата за един нов свят без войни и спорове, в който уплашените са успокоени, бедните са подкрепени, уязвимите са предпазени и е раздадено правораздаване ", съобщи той.

Шейхът добави, че макар че сходни цели са "неприемливи за подпалвачите на войни ", "пътят на мира е съдбоносен за всички вярващи в Бог ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР