Президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да съобщи добри

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да съобщи добри
Коментари Харесай

Байдън ще съобщи добри новини за климатичните помощи за бедните страни

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се чака да заяви положителни вести в Организация на обединените нации за финансирането на помощта за бедните страни за справяне с климатичните промени. Това съобщи почитан представител на Организация на обединените нации след среща на върха, отдадена на климата, която се организира в централата на международната организация като част от годишната сесия на Общото ѝ заседание, съобщи Франс прес.

Форумът протече при закрити врата. На него Съединени американски щати бяха показани от своя специфичен делегат по климатичните въпроси Джон Кери. В срещата на върха за климата участваха и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и английският министър председател Борис Джонсън.

" Развитите страни се ангажираха през 2009 година в Копенхаген да активизират 100 милиарда $ на година в интервала 2020 - 2025 година, с цел да окажат помощ на страните от Юга, с цел да се приспособяват към въздействието на климатичните промени и да понижат парниковите си излъчвания ", напомни през днешния ден Антониу Гутериш.

" Провалихме се през 2019 година и през 2020 година, а изчисленията на Организацията за икономическо съдействие и развиване демонстрират, че не ни доближават 20 милиарда $ ", сподели Гутериш и посочи, че има ерозия на доверието сред развитите страни и страните в развиване.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР