Президентът на САЩ Джо Байдън се е обадил по телефона

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се е обадил по телефона
Коментари Харесай

Байдън: Подкрепяме Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се е обадил по телефона на украинския си сътрудник Володимир Зеленски през днешния ден, с цел да го увери в поддръжката на Вашингтон за Киев против съветската инвазия, заяви Ройтерс.

Агенцията се базира на изказване на Белия дом. В него се споделя още, че Байдън е подчертал нуждата от допустимо най-скорошното утвърждение на законопроекта за спомагателна помощ за Украйна от страната на долната камара на американския Конгрес - Камарата на представителите.

На собствен ред Зеленски, който в немския град Мюнхен се срещна с вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис в границите на течащата там интернационална конференция по сигурността, съобщи, че е провел телефонен диалог с Байдън.

По време на диалога сред двамата украинският държавен глава е изразил вяра, че Конгресът на Съединени американски щати ще вземе " умно решение " и ще утвърди забавилия се пакет от помощи за Киев, написа Българска телеграфна агенция.

" Обсъдихме актуалната обстановка на бойното поле. Благодарен съм на президента Байдън за цялостната му поддръжка ", написа още Зеленски в обществената платформа " Екс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР