Президентът на САЩ Джо Байдън разреши страната му да достави

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разреши страната му да достави
Коментари Харесай

САЩ ще достави на Украйна помощ за общо 200 милиона долара


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън позволи страната му да достави на Украйна още оръжия и друга помощ за общо 200 милиона $, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на изказванията на украинските управляващи, че съветските въоръжени сили стрелят и попречват евакуирането на цивилни.

Службата за сигурност на Украйна упрекна съветските военни, че са умъртвили седем цивилни, в това число едно дете, при обстрел на евакуационен ескорт край село Перемоха, покрай столицата Киев. Русия отхвърля да взима на прицел цивилни от началото на нашествието си в Украйна на 24 февруари.

Помощта на Съединени американски щати за Украйна в региона на сигурността през последната година към този момент е достигнала 1,2 милиарда $, сподели почитан представител на администрацията на Байдън.

Допълнителните 200 милиона $ ще може да бъдат употребявани за оръжия и други отбранителни средства, както и за военно образование.

Преди броени дни Конгресът на Съединени американски щати утвърди 13,6 милиарда $ незабавна помощ за Украйна като част от пакет от 1,5 трилиона $ за финансиране на федералното държавно управление до края на септември тази година, напомня Ройтерс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР