Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря вчера по телефона с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря вчера по телефона с
Коментари Харесай

Джо Байдън иска да види Северна Македония в ЕС

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва през вчерашния ден по телефона с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред която се застъпи за обективна интернационална данъчна система, заяви в изказване Белият дом, представен от Ройтерс.

Съединени американски щати се надяват на срещата си на върха в края на месеца страните от Г-20 да реализират политическа договореност за въвеждане на световен най-малък корпоративен налог, показва организацията. В диалога си с Фон дер Лайен Байдън е изразил също " мощната си поддръжка " за продължение на процеса по присъединение на страните от Западните Балкани към Европейския съюз, се показва в изказването.

Лидерите на Европейски Съюз и страни от Балканите ще се срещнат в сряда, с цел да обсъдят бъдещото участие на шест балкански страни: Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Северна Македония. Декларация от срещата се чака да удостовери, че Европейски Съюз подсигурява бъдещото участие на шестте страни, споделиха през вчерашния ден двама висши представители от Европейски Съюз. Богатите страни от северната част на Европейски Съюз се притесняват от повтаряне на прибързаното приемане на Румъния и България в съюза през 2007 година и зле ръководената миграция на източноевропейски служащи във Англия, която настрои доста британци против Евросъюза, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР