Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря в четвъртък по телефона

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря в четвъртък по телефона
Коментари Харесай

Байдън и Си Дзинпин с първи разговор от февруари

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва в четвъртък по телефона с китайския си сътрудник Си Дзинпин, като това е първи диалог сред двамата от февруари насам, съобщи " Ройтерс ".

Разговорът е траял към 90 минути, като и двамата водачи са разискали по какъв начин да се избегне конкуренцията сред двете най-големи стопански системи в света да се трансформира в спор.
 Китай припомня на Съединени американски щати, че не е Съветският съюз
Китай припомня на Съединени американски щати, че не е Съветският съюз

Пекин научил, че хегемонията води само до крах

Разговорът беше фокусиран върху икономическите въпроси, изменението на климата и COVID-19, сподели върховен американски чиновник.

Китайските държавни медии обявиха, че диалогът е " прям " и " изчерпателен ", като добави , че президентът Си сподели, че политиката на Съединени американски щати във връзка с Китай основава огромни компликации пред двустранните връзки.

Двете страни са се съгласили да поддържат чести контакти и да изискат от екипите на работно равнище да усилят връзката.

Припомняме, че в края на август, напъните за следене на произхода на ковид , като желае да бъдат разследвани американски лаборатории, преди публикуването на отчет на американското разузнаване за вируса.

Китай съобщи, че приключването на лаборатория е доста малко евентуално и се подигра с теорията, че коронавирусът е от лаборатория в Ухан .

Вместо това Пекин предложи доктрина, че вирусът е изтърван от лаборатория в базата на американската войска Форт Детрик в Мериленд през 2019 година
 Китай скастри US вицепрезидента: Съединени американски щати са
Китай скастри US вицепрезидента: Съединени американски щати са " егоистични " за Афганистан

" Текущите събития в Афганистан ясно ни споделят какви са разпоредбите и редът, за които приказват Съединени американски щати "

Съвместен екип на СЗО и Китай посети Института по вирусология на Ухан, само че Съединените щати обявиха, че имат терзания по отношение на достъпа, възложен на следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР