Президентът на САЩ Джо Байдън разглежда поточна линия за сглобяване

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разглежда поточна линия за сглобяване
Коментари Харесай

FT: Войната в Украйна разкрива тежкото положение на оръжейния капацитет на Запада

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън преглежда поточна линия за сглобяване на противотанкови ракети Javelin по време на посещаване в цех на Lockheed Martin в Алабама през май © Джонатан Ърнст/Reuters
Автор: Фелисия Шварц,. Следвайте: " Гласове " в.

Близо 10 месеца след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна съдружниците, които поддържат военните старания на Киев, са все по-загрижени заради усилията за увеличение на производството на муниции, защото спорът изчерпва запасите им.
Залогът е освен способността на Запада да продължи да доставя Украйна с оръжията, от които тя се нуждае, само че и способността на съдружниците да покажат на съперници като Китай, че разполагат с промишлена база, която може да създава задоволително оръжия за надеждна отбрана против вероятно нахлуване.
" Украйна ни концентрира върху това, което в действителност има значение ", съобщи американския зам.-министър на защитата Уилям Лаплант, който дава отговор за оръжейната търговия на Пентагона на неотдавнашна конференция в университета " Джордж Мейсън ". " Това, което има значение, е производството. "

След като изпратиха военна поддръжка за Украйна в размер на над 40 милиарда $, най-вече от наличните ресурси, министерствата на защитата на членовете на НАТО откриват, че неактивните линии за произвеждане на оръжие не могат да бъдат включени за една нощ. Увеличаването на потенциала изисква вложения, които от своя страна зависят от обезпечаването на дълготрайни контракти за произвеждане.
Съединени американски щати изпратиха на Украйна към една трета от запасите си от противотанкови ракети Javelin и една трета от запасите си от противовъздушни ракети Stinger. Но няма изгледи те да бъдат сменени бързо. " Няма подозрение, че доставките за Украйна оказват напън върху нашата отбранителна индустриална база ", съобщи предишния месец Колин Кал, заместник-министър на защитата на Съединени американски щати по въпросите на политиката.
Англия се обърна към трета страна, която отхвърли да назове, с цел да попълни изчерпаните си ресурси от противотанкови ракети NLAW. " Има някои в действителност сложни истини, които бяхме принудени да научим ", съобщи през октомври Джеймс Хийпи, министър на въоръжените сили.
Запасите от оръжия в доста европейски страни са още по-оскъдни. Когато през октомври Франция изпрати шест самоходни гаубици " Цезар " на Украйна, тя можеше да го направи единствено като пренасочи датска поръчка за високотехнологичната артилерия.
Има две съществени аргументи, заради които западните страни се борят да си обезпечат свежи военни доставки, настояват чиновници в региона на защитата и корпоративни ръководители.
Първата е структурна. След края на Студената война тези страни получиха дял от мира, като понижиха военните разноски, редуцираха отбранителната индустрия и минаха към икономично произвеждане " тъкмо в точния момент " и ниски ресурси от съоръжение като муниции. Това се дължи на обстоятелството, че битката с бунтовниците и терористите не изисква същия тип тежко въоръжение, което е належащо при сухопътни спорове с висока активност.
Украйна промени това съмнение.
По време на интензивните боеве в източната част на Донбас това лято Русия употребява повече муниции за два дни, в сравнение с английската войска има на склад.При украинските темпове на артилерийско ползване английските ресурси могат да стигнат за една седмица, а европейските съдружници на Обединеното кралство не са в по-добро състояние, се показва в отчет на мозъчния концерн Royal United Services Institute в Лондон.
" Западът има проблем с ограничавания защитителен индустриален потенциал ", споделя Мик Райън, някогашен генерал-майор в австралийската войска. " Ще бъде нужна огромна стратегия за индустриално разширение, с цел да могат западните страни да възстановят потенциала си за планиране, произвеждане и депозиране на големи количества муниции. "
Вторият фактор е бюрокрацията. Правителствата настояват, че са се заели с по-големи бюджети за защита. Въпреки това, в изискванията на толкоз огромна икономическа неустановеност, те постепенно подписват дългосрочните договори за публични поръчки, от които отбранителните групи се нуждаят, с цел да ускорят производството.
" Това е проблем на корпоративните финанси ", споделя почитан европейски чиновник в региона на защитата. " Никоя компания не желае да влага във втора заводска линия, с цел да усили производството си, без да има дълготрайна сигурност в договарянията. Дали след пет години Русия към момента ще бъде опасност и в случай че не е, дали тогава държавните управления към момента ще купуват оръжия от фирмите? "
Липсата на сигурност е годна и от двете страни на Атлантическия океан, споделят ръководителите на фирмите. " Сааб ", шведската отбранителна и аерокосмическа компания, която създава NLAW и изтребители " Грипен ", споделя, че води диалози с няколко държавни управления за нови поръчки, само че напредъкът по подписването на контракти е муден.
" Когато става въпрос за приемане на поръчки, директно свързани с Украйна много малко е направено ", сподели основният изпълнителен шеф на " Сааб "  Микаел Йохансон. " Сигурен съм, че ще се появят такива, но процедурите по подписване на контракти към момента са много мудни. "
Британската BAE Systems също декларира, че води разговори с държавното управление на Обединеното кралство за увеличение на производството на редица муниции, до момента в който американските отбранителни компании имат сходни недоволства от неналичието на явен сигнал за търсене от Вашингтон.
" Те са в обстановката " покажи ми парите " ", споделя Марк Канчън, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон. " Това, от което отбранителните компании се тормозят, е, че ще разширят потенциала си, след което войната ще завърши и министерството на защитата ще понижи договорите. "
Кати Уордън, основен изпълнителен шеф на Northrop Grumman, съобщи, че процедурите на Пентагона за възлагане на публични поръчки, които дават доста нерешителен сигнал за търсенето, с цел да се натрупат запаси след като даден спор бързо ги изчерпи, не са модел, който има смисъл, в случай че задачата е устойчиви вложения в производството.
Някои производители на отбранителни артикули към този момент създават с цялостен потенциал, като промените им работят 24 часа в денонощието.
" Когато имаме ясно схващане за това какъв ще бъде сигналът за търсенето... ние сме подготвени да финансираме разширението на потенциала ", съобщи Франк Сейнт Джон, основен действен шеф на Lockheed Martin, който създава артилерийски ракетни системи Himar и Javelins.
Западни публични лица настояват, че доставките за Украйна не са заплашили военната подготвеност на личните им страни, до момента в който дефицитът на съветски военни сили е доста по-голям. Москва би трябвало да се доставя с оръжия като артилерийски снаряди и безпилотни самолети от Северна Корея и Иран.
И въпреки всичко, въпреки че в НАТО, изключително в европейските му членове, има съвсем цялостен консенсус по отношение на нуждата от подсилване на техните армии и отбранителни промишлености, фирмите могат да пристъпят към работа едвам откакто получат по-голяма сигурност във връзка с договорите.
" Договорите са от голяма важност. Парите имат значение ", споделя Лаплант от Пентагона. " Щом отбранителните компании видят, че ще вложим пари в поръчките те ще ги получат, това е тяхната работа ", заключи той.
 
Източник: 
 
 
05 Дек 202249404 Дек 2022250603 Дек 2022134802 Дек 2022115401 Дек 2022274301 Дек 20223135КоментариFT: Войната в Украйна разкрива04 Дек 2022 9:07ч.
бруталната мега корупция в Съединени американски щати сред Пентагона и политическия хайлайф на страната.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban04 Дек 2022 9:38ч.
Войната разкри и друга истина.Народите към този момент не желаят да водят война и да умират за тоя дето клати гората.Дори руснаците Не ЩАТ!Руснаци споделям и на ''украинците''.Щото те по-зле и от ''македонците''След30г интензивно промиване на мозъците едни от най-войствените бойци потеглят в офанзива и стопират при първия погубен.Или изоставят позиции при няколко убити.Не щат да мрат и туй то.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-манипулацията04 Дек 2022 9:58ч.
''Конфликт с висока интензивност''-НЯМА ТАКЪВ КОНФЛИКТ.Поради нежеланието на бойците да мрат като мухи войната се води с артилерия,танкове,дронове,самолети т.е със средства малко зависещи от самостоятелната воля.Обаче без пехота това си е позиционна война.Вероятно съветското командване опита първоначално ''нов вид война''С професионални елитни елементи и рейдове в украинската защита.Разчитаха на бърза безнравственост на ВСУ.Не им се получи.Поради неприемвливи загуби на скъпо струващи елитни елементи минаха към ''класическа война''Но и там засечка отново поради човешкия фактор.Колкото по модерно оръжие толкоз по цивилизовани бойци.Колкото по цивилизовани толкоз по-малко жертвоготовни.То горното беше ясно от американския опит само че в този момент го откриват украинци и руснаци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-горното04 Дек 2022 10:08ч.
Е единствено персонално мнение.Без всевъзможни искания.Но ми се ще да прибавя.Да не дава бог на белият човек да се сблъска отново с китайците!Индивидуализма на бялата раса е радикално противопоставен на колективизма на азиатците.А към този момент белите нямат софтуерно предимство.1978г. или някъде там късата война Китай-Виетнам го сподели.Жертвоготовноста измежду азиатците е на порядък нагоре.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Верни коментари04 Дек 2022 10:17ч.
В поддръжка на горното, че войната в украйна е " отдалечена ", и се води най-вече от разстояние 10 км. и повече,между воюващите страни... Какъв е характера на ранените в Украйна? Това е първата война в историята, в която единствено 3 % от ранените са с огнестрелни рани от непосредствен пердах /престрелки/ - боеве на отдалеченост пушечен изстрел. Това се случва в редките случаи когато воюващите пратят щурмови /или разузнавателни/ групи напред и възникне престрелка. 97 % от ранените са резултат на артилерийски обстрел от разстояние /10-20 и повече км., батарейна и контрабатарейна стрелба/, както и от ракетните обстрели. Тази война сподели нарастналата, до решаваща роля, на далекобойната артилерия и ракетните войски. Руснаците да благодарят на Съюз на съветските социалистически републики и големите унаследени арсенали от артилерийски системи, с тях те компенсират с количество качественото предимство на Запада. Както и със запасите от руски ракети!... Както един френски боен специалист разказа нагледно съветската войска през днешния ден, " Руската войска през днешния ден е просто една огромна артилерия ". И Слава Богу, другояче въобще не ги виждах на бойното поле...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати пунктовете04 Дек 2022 10:25ч.
Избройте пунктовете на " качественото предимство на Запада ", с цел да ги обсъдим. Аз персонално виждам единствено един пункт - галактическите средства за разузнаване и взаимозависимост, които обаче превъзхождат количествено. Пак количествено е превъзходството и при наемниците от юли месец насам - надали специфичната им военна подготовка изненадва с нещо " глупавите руснаци ". Просто Западът, разполагащ с пушечното месо, което омесва като тесто в ръцете на майстора, е в по-изгодно състояние във връзка с средствата, изключително в жива мощ, експлоатирайки патриотизма на украинците и неналичието на каквато и да е антивоенна съпротива в укрорайха. Съвсем аналогично прочее на руско-китайската интервенция в интерес на Северен Виетнам през 60-те и 70-те години на предишния век.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Западната артилерия има качествено превъзодство единствено в медиите04 Дек 2022 13:36ч.
Веднага се вижда кой е пораснал в " народна власт "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk04 Дек 2022 10:24ч.
Абе, американците да не би да се готвят за защита против Мексико, та са им незабавно запотрябвали тия джавелини и стингъри? Щото Русия и Китай не считат по този начин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не може и да бъде другояче!04 Дек 2022 11:44ч.
След като си назначават женски министри на защитата!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати смях04 Дек 2022 14:00ч.
Това единствено демонстрира, какъв брой несъстоятелно е Съветското/Фашисткото изказване, че запада се е канил да нападне Русия. Пълна неистина.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone04 Дек 2022 14:29ч.
Колко е военният бюджет на НАТО-то? > $1 трлн. Неспа? Колко е на Русия? Approx. $60 милиарда Къде отиде този трильон американски левове за таз година? В Украйна. А в предни години - отново там. В по-предни и в Грузия. Защо? За да обкръжат Русия. Защо? Американците не си дават левчетата току-така, с изключение на, в случай че не са на спекулация. Нали няма да си приказваме нелепости за демокрации и правата на педерастите? Та, ква им е далаверата - постоянно и само Русия! Тва е купата на международния император!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Историята се повтаря04 Дек 2022 22:38ч.
Генерал Суровикин край Бамут през днешния ден повтаря тактиката на военачалник Тотлебен край Плевен. Тази тактичност ни донесе свободата, побеждавайки турските пълчища. Ако някой желае, дано опише детайлности за тази велика борба.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Незнанието на детайлностите от историята не качва известността на писачите04 Дек 2022 23:53ч.
Тотлебен е използав веднаж блокада и повторно - срутен язовир, отнесъл мелниците на турската войска в Плевенската цитадела. Покрай Артьомовск няма такива речни и язовирни инфраструктури...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Историята се повтаря05 Дек 2022 0:23ч.
Пробивът на извънредно добре фортифицираната цитадела Бахмут (навремето крепостта Плевен) ще реши изхода на войната, тъй като по този начин се обезпечава пробив на сериозната Краматорско-Славянска дъга. Херсон, Харков и всичко останало са детайлности и скоро ще бъдат реокупирани, както и Одеса и така нататък Тотлебен, както в този момент Суровикин, реализира това като самичък основава при настъплението си извънредно добра своя фортификация, а не разчита само на пробив във вражеската такава.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На прехвалени ягоди с огромна кошница не ходѝ05 Дек 2022 1:12ч.
В основата на военно-промишления комплекс на Съединени американски щати е частният бизнес. Държавата купува оръжията от частния бизнес, а при него водещ е ползата на джоба, а не националният интерес. Интересът на джоба диктува предлаганите оръжия да са допустимо най-скъпи, по тази причина те са безсмислено усложнени, въпреки и непрактични и неефикасни. Разните му пейтриъти и джавелини още на полигоните и в иракската война го потвърдиха. Нея постиндустриална, постмодерна поставка на Запада го разрушава непреодолимо.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 202228719 Ное 2022111605 Дек 202231624 Sep 20223172
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР