Президентът на САЩ Джо Байдън проведе разговор с мексиканския си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън проведе разговор с мексиканския си
Коментари Харесай

Джо Байдън и Мануел Лопес Обрадор нищят проблема с миграцията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира диалог с мексиканския си сътрудник Андрес Мануел Лопес Обрадор, оповестява Ройтерс.

Двамата са разискали миграцията на фона на опасенията по отношение на увеличените опити за незаконно прекосяване на границите и спиранията на търговията.

Десетки огромни американски селскостопански групи по-рано тази седмица приканиха Съединени американски щати да отворят още веднъж два железопътни пункта на границата сред щата Тексас и Мексико, с цел да възстановят комерсиалните пътища, затворени заради възходящия брой пресичащи мигранти.

От Белият дом показаха, че работи с Мексико за разрешаване на проблемите, довели до затварянето. Тази стъпка последва краткотрайно прекъсване на експулсирането на мигранти от мексиканските имиграционни управляващи заради финансова рецесия в края на годината.

Обрадор разясни, че Байдън е настоял диалогът сред двамата президенти да се състои.

Байдън, който се кандидатира за преизбиране през идната година, е под непрекъснат политически напън да ограничи рекорден брой хора, опитващи се да преминат незаконно през границата сред Съединени американски щати и Мексико.
 Мексико приканва за преустановяване на щателните инспекции на границата с Тексас
Мексико приканва за преустановяване на щателните инспекции на границата с Тексас

Според страната инспекциите " усложняват миграционната обстановка "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР