Президентът на САЩ Джо Байдън призова губернатора на Ню Йорк

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова губернатора на Ню Йорк
Коментари Харесай

Байдън призова Куомо да подаде оставка заради секс скандала

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка, откакто прокуратурата го уличи в полови похищения против голям брой дами, заяви CNN.

" Мисля, че той би трябвало да подаде оставка. Разбирам, че законодателната власт на щата може да реши да го в профил посредством импийчмънт. Но не зная сигурно. " - разяснява Байдън.

По-рано беше оповестен отчет от следствието на прокуратурата, от който излиза наяве, че обвиняванията за полов тормоз против Куомо са основателни.

Първите сигнали против губернатора на Ню Йорк бяха огласени през февруари - става дума за служителката от екипа му Линдзи Бойлън и за някогашната му асистентка Шарлот Бенет. Дни по-късно трета жена съобщи, че той си е разрешил недопустимо държание. Скандалът продължи да се разраства и след месец сигналите към този момент бяха девет.

Впоследствие група дами от Конгреса популяризира писмо с искане той да подаде оставка.

Куомо от своя страна отхвърли обвиняванията да са истина и отхвърли да се отдръпна, като настоя да се изчакат резултатите от следствието. Адвокатът му разяснява, че макар навика си да прегръща и целува, Куомо не може да бъде упрекван в принуждение. Самият той призна, че бързо съкратява дистанцията с хората, само че не желае това да се схваща превратно.

Президентът Джо Байдън взе отношение по тематиката, като съобщи, че губернаторът би трябвало да подаде оставка, в случай че следствието удостовери обвиняванията за полов тормоз против него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР