Президентът на САЩ Джо Байдън призова американските разузнавателни служби да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова американските разузнавателни служби да
Коментари Харесай

Байдън поиска от разузнаването доклад за произхода на COVID-19

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американските разследващи служби да удвоят напъните си, с цел да обяснят произхода на ковид, довел до световната пандемия. Той изиска разследващите служби да му показват отчет по въпроса до 90 дни, предадоха международните организации.

"САЩ ще продължат да работят с сътрудниците си по света, с цел да упражнят напън върху Китай да взе участие той в едно цялостно, транспарантно и основаващо се на доказателства интернационално следствие ", сподели американският президент и изрази отчаяние от държанието на Пекин по този въпрос.

Байдън съобщи, че доказателствата са незадоволителни, с цел да се заключи дали коронавирусът се e появил от човешки контакт със инфектирано животно или при лабораторен случай. Държавният глава натовари американските национални лаборатории със задачата да подкрепят следствието.

Байдън не изключи и опцията безапелационен извод за произхода на ковид да не бъде изработен в никакъв случай, поради това че китайското държавно управление е отказало да сътрудничи изцяло на интернационалните проверяващи и те още първоначално не са съумели да отидат и да проверяват на място. Това постоянно ще вреди на каквото и да е следствие за произхода на COVID-19, счита Байдън.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР