Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди в понеделник, че съвместният

...
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди в понеделник, че съвместният
Коментари Харесай

Байдън ще спре Северен поток-2, ако има война в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери в понеделник, че взаимният план за газопровод сред Германия и Русия няма да напредне, в случай че Русия нахлуе в Украйна, като не изясни по какъв начин ще бъде реализирано това, в случай че Германия има запаси към това решение като мярка за въздържане против Москва.

С гостуващия немски канцлер Олаф Шолц, застанал до него, Байдън сподели на конференция в Белия дом, че в случай че съветски танкове и войски преминат границата и влязат в Украйна, „ няма към този момент да има „ Северен поток 2 “, “ визирайки към този момент приключения газопровод, доставящ природен газ от Русия до Германия, който заобикаля Украйна.

„ Ние ще сложим завършек на това “, сподели президентът за тръбопровода, който към момента не е в употреба.

Запитан по какъв начин Съединените щати ще съумеят да предотвратят приключването на газ по тръбопровода, откакто планът е под контрола на Германия, Байдън не даде детайлности, единствено сподели, че може да „ обещае “, че Вашингтон „ ще може да направи това “.

Шолц, от своя страна, неведнъж избягваше непосредствено да загатва " Северен поток 2 ", макар че изглеждаше, че газопроводът е една от тематиките, които най-вече тревожат репортерите по време на конференцията.

„ Ще бъдем единни “, сподели канцлерът, говорейки на британски, като че ли искаше да даде увещание на американците.

" Ние ще действаме дружно. И ще предприемем всички нужни стъпки и всички нужни стъпки ще бъдат направени от всички нас дружно ", съобщи социалдемократът.

Байдън и Шолц – чието продължаващо посещаване в Съединените щати е първото му откогато пое канцлерството през декември – се опитваха да покажат непоколебимото единение сред Вашингтон и Берлин във връзка с оправянето с продължаващата рецесия по границите на Украйна.

Имаше огромно отчаяние, изразено от американски медии и законодатели на Капитолийския рид по отношение на решението на Германия да не оказва помощ на Украйна със смъртоносни оръжия, както и това, което те възприемат като липса на изясненост от Берлин дали ще спре " Северен поток 2 ".

„ Няма потребност той да си връща доверието. Той има цялостното доверие на Съединените щати “, сподели Байдън в отбрана на Шолц, до момента в който канцлерът беше провокиран от кореспондент да премисли дали решението на Германия ще я направи по-малко благонадежден съдружник на Съединените щати.

Подчертавайки, че трансатлантическото партньорство със Съединените щати е „ един от непрекъснатите стълбове на немската политика “, Шолц сподели, че страната му е свършила своята роля както във връзка с укрепването на военната мощност на Организацията на Северноатлантическия контракт, по този начин и във връзка с даването на финансова помощ на Украйна.

Допълнително разсейвайки терзанията по отношение на зависимостта на Германия от съветските доставки на газ, Шолц сподели, че неговото държавно управление подхваща ограничения за ускорение на прехода към стопанска система, основана на чиста сила, като означи, че една четвърт от общата сила, на която Германия в този момент разчита, се генерира от газ, " и единствено част от този газ идва от Русия - огромна част идва от Норвегия или Холандия. "

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР