Президентът на САЩ Джо Байдън погрешно обяви по време на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън погрешно обяви по време на
Коментари Харесай

Байдън прати Джавелини и на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън неправилно разгласи по време на тирада във вторник, че Съединени американски щати са доставяли противотанкови ракетни системи " Джавелин " на Русия, а не на Украйна. Речта на президента беше излъчена от в. " Вашингтон пост ".

" Преди Русия да нападне, ние се уверихме, че тя разполага с " Джавелин " и други оръжия за подсилване на защитата, тъй че Украйна да бъде подготвена, без значение какво ще се случи ", сподели Джо Байдън.

Американският президент направи това изказване по време на посещаване в завода на корпорацията Lockheed Martin в Алабама, където, наред с други неща, се създават и системите. Системите " Джавелин " се доставят на Киев от американските управляващи в границите на двустранни съглашения от пролетта на 2018 година Тогава Украйна получи 37 такива системи и над 200 ракети.
 Байдън номинира нов върховен военачалник на Съединени американски щати в Европа
Байдън номинира нов върховен военачалник на Съединени американски щати в Европа

Ген. Каволи ще поеме отговорността за към 100 000 американски бойци от всички служби, ситуирани в Европа

Украйна подписа съглашение със Съединени американски щати за доставка на втора партида системи " Джавелин " в края на 2019 година, а през септември предходната година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди да се провиснал 60 млн. $ помощ за Украйна, която включваше и Javelin.

В края на март помощник-секретарят на армията на Съединени американски щати по въпросите на придобиването, логистиката и технологиите Дъглас Буш съобщи, че Съединени американски щати възнамеряват да усилят производството на портативни системи за противовъздушна защита Javelin и Stringer.
 Байдън няма съответни проекти за посещаване в Украйна
Байдън няма съответни проекти за посещаване в Украйна

След визитите на високо ниво от последната седмица

В речта си Байдън съобщи също, че рецесията в Украйна е повратна точка в историята, която се случва на всеки шест - осем генерации. Според американския президент събитията в Украйна са " първата същинска борба " сред демокрацията и автокрацията в актуалния подтекст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР