Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в понеделник амбициозна изпълнителна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в понеделник амбициозна изпълнителна
Коментари Харесай

Байдън подписва заповед относно предпазните мерки за ИИ дни преди международната среща на върха за сигурност

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа в понеделник амбициозна изпълнителна заповед по отношение на изкуствения разсъдък, която се стреми да балансира потребностите на авангардни софтуерни компании с националната сигурност и правата на потребителите, създавайки ранен набор от защитни средства, които могат да бъдат укрепени от законодателство и световни съглашения.

Преди да подпише заповедта, Байдън сподели, че изкуственият разсъдък движи смяната с „ скорост на дисторция “ и носи голям капацитет, както и рискове.

„ ИИ е на всички места към нас “, сподели Байдън. „ За да осъществяваме обещанието на AI и да избегнем риска, ние би трябвало да управляваме тази технология. “

Най-напредналото потомство модели на AI провокира опасения към всичко - от загуба на работни места и хакерски атаки до загуба на надзор върху системите, които имат. планиран.

Поръчката е начална стъпка, която има за цел да подсигурява, че AI е благонадежден и потребен, а не излъган и унищожителен. Заповедта – която евентуално ще би трябвало да бъде подсилена от дейности на Конгреса – се стреми да насочва метода, по който се създава AI, тъй че фирмите да могат да печелят, без да излагат на заплаха публичната сигурност.

Използвайки Закона за отбранителното произвеждане, заповедта изисква водещите разработчици на AI да споделят резултати от проби за сигурност и друга информация с държавното управление. Националният институт за стандарти и технологии би трябвало да сътвори стандарти, с цел да подсигурява, че AI инструментите са безвредни и предпазени преди общественото стартиране.

Министерството по търговия би трябвало да издаде насоки за етикетиране и воден знак, генерирано от AI наличие, с цел да помогне за разграничение сред достоверни взаимоотношения и генерирани посредством програмен продукт. Обширната заповед визира въпроси, свързани с неприкосновеността на персоналния живот, гражданските права, отбраната на потребителите, научните проучвания и правата на служащите.

Ръководителят на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс напомни, че Байдън е дал инструкция на чиновниците си при формулирането на заповедта за незабавно пренасяне.

„ Не можем да се движим с естествени държавни темпове “, сподели Зиентс, споделил президентът на Демократическата партия. „ Трябва да се движим толкоз бързо, в случай че не и по-бързо, в сравнение с самата технология. “

Насоките в заповедта би трябвало да бъдат приложени и изпълнени за интервал от 90 дни до една година.

Поръчката се основава на непринудено към този момент поети задължения от софтуерните компании. Това е част от по-широка тактика, която съгласно чиновници на администрацията включва също законодателство на Конгреса и интернационална дипломация, знак за разстройствата, които към този момент са породени от въвеждането на нови AI принадлежности като ChatGPT, които могат да генерират текст, изображения и звуци.

Обединеното кралство е хазаин на AI среща на върха за сигурност

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак се надява да построи значима роля за Англия като център за сигурност на ИИ на двудневна среща на върха, започваща в сряда, която ще се концентрира върху възходящите страхове по отношение на последствията от така наречен AI.

Вицепрезидентът Камала Харис възнамерява да участва дружно с други политически водачи, в това число ръководителя на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен и генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Очаква се да участват и представители на Китай, както и учени и софтуерна промишленост фигури. Милиардерът бизнесмен Илон Мъск възнамерява да участва на срещата, съгласно чиновник на държавното управление на Обединеното кралство.

„ Моята визия и крайната ни цел би трябвало да бъде да работим за по-международен метод към сигурността, където си сътрудничим с сътрудници, с цел да подсигуряваме, че AI системите са в сигурност, преди да бъдат освободени ", сподели английският водач в тирада тази седмица.

" Ние ще настояваме настойчиво да реализираме единодушие по първото в историята интернационално изказване по отношение на естеството на тези опасности ", добави той, предлагайки основаването на интернационална експертна група, сходна на тази, образувана за изменението на климата.

Сунак и други водачи от ден на ден се причисляват към самата промишленост в аргумента, че настоящето контролиране на граничния ИИ евентуално е незадоволително за провокациите, които ще сложи.

Лондон, който инициира събирането, настоя, че поема управлението по заповед на Байдън и защото двете страни имат някои от водещите компании в бранша.

Но съгласно известията е трябвало да понижи упоритостите си към хрумвания като основаването на нов регулаторен орган на фона на хипотетичната липса на възторг.

Правителствата по света се надпреварват да вкарат AI отбрани, някои от които са по-строги от новите наставления на Съединени американски щати.

Преди срещата силите на Г-7 се споразумяха в понеделник за не- наложителен „ кодекс на държание “ за фирмите, разработващи най-напредналите AI системи.

А в Рим министри от Италия, Германия и Франция приканиха за „ удобен за нововъведенията метод “ към регулирането на AI в Европа, като приканиха повече вложения в предизвикателство против Съединени американски щати и Китай.

След повече от две години разискване, Европейски Съюз нанася финални линии върху обстоен набор от разпореждания, ориентирани към най-рисковите приложения с най-строги ограничавания. Китай, основен AI противник на Съединени американски щати, също е определил някои правила.

(FRANCE 24 с AP и AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР