Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за обявяване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за обявяване на
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение в ударения от торнадо Мисисипи

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа декрет за оповестяване на изключително състояние в Мисисипи поради торнадото, което връхлетя щата, и разпореди федерална помощ за локалните управляващи, оповестиха от Белия дом.

" Рано сутринта президентът Джо Байдън разгласи изключително състояние в Мисисипи и разпореди федерална помощ за допълнение на напъните на локалните управляващи за реагиране в регионите, наранени от торнадо сред 24 и 25 март 2023 година ", се споделя в известието.

Заповедта на Байдън ще упълномощи Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати и Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки да окажат помощ на управляващите в Мисисипи.

Снимки: БГНЕС



През нощта на петък против събота над Мисисипи връхлетяха повече от дузина торнада, които убиха 26 души и раниха десетки други.

Торнадата минаха от границата сред Луизиана и Мисисипи до Алабама, като оставиха опустошения по пътя си, дълъг повече от 161 км. Поривите напразно доближиха 35,7 м/сек. Местните управляващи правят оценка вредите от удара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР