Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, в който се

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, в който се
Коментари Харесай

Байдън задейства военен закон, за да предотврати липса на специални маски срещу коронавируса - и не само

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа декрет, в който се употребява Законът за производството при военно състояние, с цел да се реагира с активизиране на индустриални мощности при положение на неналичия на артикули, нужни за битка с пандемията от ковид, съобщи БГНЕС.
Законът упълномощава управляващите в Съединени американски щати да инструктират частни компании да ускорят производството и доставката на съответни артикули при положение на изключителна обстановка.
 Борислав Боев: Вчера медии направиха паралел сред Джон Ф. Кенеди и Джо Байдън, това е светотатство Борислав Боев: Вчера медии направиха паралел сред Джон Ф. Кенеди и Джо Байдън, това е светотатство
Вчера някакви медии направиха паралел сред Джон Ф. Кенеди и Джо Байдън. Това си е същинско светотатство, да сравняваш последния съответен...
По-рано координаторът на Байдън в тази област Тим Манинг съобщи пред публицисти, че администрацията е съставила лист с 12 продукта, за които доставките би трябвало да бъдат увеличени неотложно. По-специално става дума за маски от клас N95, специфични защитни костюми, ръкавици, памучни тампони за взимане на проби, спринцовки, съставни елементи за имунизирането и други.
Според NBC News, администрацията на Байдън ще изиска от Конгреса спомагателни 400 милиона $ за тази цел, в допълнение към разисквания пакет от тласъци от 1,9 трилиона $.
Администрацията на Тръмп е употребила същия закон за произвеждане на респиратори, маски и други предмети, свързани с пандемията. Критиците на някогашния президент настояват, че законът не се ползва в нужната степен.
По-рано Байдън оповести проект за битка с пандемията, по отношение на който през днешния ден подписа общо 10 указа. Още:
 С лицеви опори санкционират чужденци без маски на о-в Бали (ВИДЕО) С лицеви опори санкционират чужденци без маски на о-в Бали (ВИДЕО)
Чужденци, хванати без маски на индонезийския остров Бали, са обект на извънредно наказване – лицеви опори, предава Агенция Франс Прес. Видеокл...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР