Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, в който се

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, в който се ...

Байдън задейства военен закон, за да предотврати липса на специални маски срещу коронавируса - и не само

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, в който се използва Законът за производството при военно положение, за да се реагира с активизиране на производствени мощности в случай на липси на стоки, необходими за борба с пандемията от коронавирус, предаде БГНЕС.
Законът упълномощава властите в САЩ да инструктират частни компании да ускорят производството и доставката на конкретни стоки в случай на извънредна ситуация.

Борислав Боев: Вчера медии направиха паралел между Джон Ф. Кенеди и Джо Байдън, това е кощунство Борислав Боев: Вчера медии направиха паралел между Джон Ф. Кенеди и Джо Байдън, това е кощунство
Вчера някакви медии направиха паралел между Джон Ф. Кенеди и Джо Байдън. Това си е истинско кощунство, да сравняваш последния адекватен...
По-рано координаторът на Байдън в тази област Тим Манинг заяви пред журналисти, че администрацията е съставила списък с 12 артикула, за които доставките трябва да бъдат увеличени незабавно. По-специално става дума за маски от клас N95, специални защитни костюми, ръкавици, памучни тампони за вземане на тестове, спринцовки, компоненти за ваксинирането и други.
Според NBC News, администрацията на Байдън ще поиска от Конгреса допълнителни 400 милиона долара за тази цел, в допълнение към обсъждания пакет от стимули от 1,9 трилиона долара.
Администрацията на Тръмп е използвала същия закон за производство на респиратори, маски и други предмети, свързани с пандемията. Критиците на бившия президент твърдят, че законът не се прилага в необходимата степен.
По-рано Байдън оповести план за борба с пандемията, във връзка с който днес подписа общо 10 указа. Още:

С лицеви опори наказват чужденци без маски на о-в Бали (ВИДЕО) С лицеви опори наказват чужденци без маски на о-в Бали (ВИДЕО)
Чужденци, заловени без маски на индонезийския остров Бали, са обект на необичайно наказание – лицеви опори, предава АФП. Видеокл...

Източник: actualno.com