Президентът на САЩ Джо Байдън планира да обяви намерението си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън планира да обяви намерението си
Коментари Харесай

Bloomberg: Байдън ще обяви кандидатурата си за втори мандат през есента

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да разгласи желанието си да се кандидатира за втори мандат след междинните избори за Конгрес през ноември. Това заяви осведомителната организация Bloomberg, като се базира на голям брой източници от обкръжението на американския водач.

Агенцията не прецизира по кое време може да бъде оповестено това, само че съобщи, че настоящият президент е надъхан оптимистично. Той е обнадежден от триумфите в икономическата политика през последните седмици, по-специално от прекъсването на растежа на инфлацията и намаляването на цените на бензина, както и от поддръжката на Конгреса за редица негови законодателни начинания. Освен това съгласно източниците Байдън счита, че е бил номиниран за претендент за президент на Демократическата партия през 2020 година, тъй като е имал максимален късмет да победи Доналд Тръмп, а след две години обстановката евентуално ще се повтори.

Рейтингите на Байдън остават относително ниски, само че източници от обкръжението му настояват, че президентът не им отдава огромно значение, изключително откакто редица изследвания на публичното мнение демонстрират, че в случай че би трябвало да избират сред него и Тръмп, болшинството от американците към момента биха предпочели първия вид.

Bloomberg прецизира, че не всички демократи са удовлетворени от проектите на Байдън. Например, някои към този момент показаха съмнение, че актуалният водач на Белия дом, който се готви да отпразнува 80-ия си рожден ден през ноември, би трябвало да се кандидатира за втори мандат.

По-рано източници от близкото обграждане на Тръмп обявиха, че той също може да разгласи желанието си да се кандидатира още веднъж за президент тази есен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР